Σιωπητήριο έχει σημάνει το Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, με την αντιπολίτευση και κυρίως τη ΝΔ να επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση. Παράλληλα, στο στόχαστρο βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος παραδέχθηκε χθες ότι ο Πετσίτης είναι παιδικός φίλος του, αλλά τον παρουσίασε ως «ιδιώτη» και φάνηκε να αποστασιοποιείται από τις δραστηριότητές του.

Σε κεντρικό επίπεδο, ωστόσο, η κυβέρνηση αποφεύγει να σχολιάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση, παρά το γεγονός ότι με την τακτική αυτή τα ερωτηματικά πληθαίνουν και η υπόθεση αποτελεί πλέον βασικό όπλο για την αξιωματική αντιπολίτευση, που ζητεί επίπονα απαντήσεις από το πρωθυπουργικό επιτελείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχετική ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσε χθες στη Βουλή ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Η γραμμή της κυβέρνησης είναι ότι δεν θα υπάρξει επίσημη απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα και επιμένουν να εστιάζουν σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες με θετικό πρόσημο, στο πλαίσιο της «διόρθωσης αδικιών του παρελθόντος», δηλώνοντας ότι όλη αυτή η συζήτηση δεν αγγίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Τοποθέτηση Παππά. Δημοσίως τοποθετήθηκε μόνον ο Νίκος Παππάς, ο οποίος αναγνώρισε ότι με τον Μανώλη Πετσίτη είναι φίλοι από παλιά, αλλά προσέθεσε ότι τις εξηγήσεις θα πρέπει να τις δώσεις ο ίδιος σχετικά με τη δραστηριότητά του. Ειδικότερα, σε συνέντευξή του (Στο Κόκκινο) ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε ότι ο Πετσίτης «είναι παιδιόθεν φίλος του» και πως «είναι ο ίδιος αρμόδιος να απαντήσει για την πορεία του».

Κινούμενος στην κεντρική γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου για μια σειρά άλλων θεμάτων, ο Νίκος Παππάς επανέλαβε ότι «επί δικής μας διακυβέρνησης δεν υπήρξε καμία εύνοια συμφερόντων» και στόχευσε ευθέως τη ΝΔ, αναφέροντας ότι πρόκειται «για σκανδαλολογία» που εκπορεύεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία «ψειρίζει τη μαϊμού», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Από την άλλη πλευρά η ΝΔ κατέστησε σαφές ότι θα επιμείνει στο θέμα Πετσίτη, ενώ απαντώντας στις βολές Παππά σχολίασε ότι «το κουβάρι της σκοτεινής υπόθεσης μόλις άρχισε να ξετυλίγεται». «Αν η ΝΔ ψειρίζει τη μαϊμού, προφανώς ο Νίκος Παππάς θεωρεί φραγκοδίφραγκα τα 200.000 ευρώ που πήρε ο συμμαθητής του Μανώλης Πετσίτης χωρίς καμία αιτιολογία, από την εταιρεία Λαυρεντιάδη που φέσωνε το Δημόσιο», κατέληξε σε σχετική ανακοίνωσή της.