Το νέο SUV της Dacia, το Duster, ενισχύεται ως προς την γκάμα των εκδόσεών του χάρη στον κινητήρα ντίζελ 1.5 Blue dCi 115 σε εκδόσεις 4×2 και 4×4. Ο νέος κινητήρας διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ από πριν, με 115 ίππους, οι οποίοι αποδίδονται σε χαμηλότερες στροφές, και μεγαλύτερη τελική ταχύτητα. Παράλληλα η μέση κατανάλωση του μοντέλου, όπως και οι εκπομπές ρύπων CO2, παραμένουν ακριβώς στα ίδια επίπεδα με τον παλαιότερο κινητήρα, παρότι πλέον οι μετρήσεις κατανάλωσης και ρύπων γίνονται με τις νέες, αυστηρότερες νόρμες WLTP. To νέο Duster 1.5 Blue dCi 115 εξοπλίζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, τόσο στη δικίνητη, όσο και στην τετρακίνητη έκδοσή του. Στην ελληνική αγορά η νέα έκδοση κοστίζει από 15.980 ευρώ.

Peugeot: Με δωρεάν χειμερινό έλεγχο

H Peugeot προσφέρει και φέτος, μέσω του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών της, δωρεάν χειμερινό έλεγχο. Ο χειμερινός έλεγχος ασφαλείας περιλαμβάνει 20 σημεία ελέγχου και έπειτα από αυτόν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων λαμβάνουν γραπτό πιστοποιητικό ελέγχου ποιότητας του αυτοκινήτου τους. Με τον προγραμματισμό του ραντεβού δίνεται έκπτωση 25% σε επιλεγμένες κατηγορίες ανταλλακτικών. Εξίσου σημαντικό είναι ότι το ραντεβού για τον δωρεάν χειμερινό έλεγχο μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της Peugeot online service στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.peugeot.gr.

Aγορά υβριδικού Toyota μέσω Ιντερνετ

H Τoyota Ελλάς δίνει τη δυνατότητα αγοράς 65 υβριδικών/ηλεκτρικών μοντέλων της, στην έκδοση Yaris e-nergy, μέσω on-line διαδικτυακής πλατφόρμας. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα παρέχει στον έλληνα καταναλωτή, αποκλειστικά on-line, τη δυνατότητα να αγοράσει ένα από τα 65 διαθέσιμα Yaris e-nergy από όπου κι αν βρίσκεται, αλλά και να επιλέξει ηλεκτρονικά τον εξουσιοδοτημένο έμπορο από τον οποίο επιθυμεί να εξυπηρετηθεί για την παράδοση/παραλαβή του αυτοκινήτου του. Πληροφορίες στην ειδικά σχεδιασμένη ιστοσελίδα www.toyota.gr/yaris-e-energy

VW: Τα μοντέλα του 2019

Tα μοντέλα που θα παρουσιαστούν μέσα στο 2019 από την VW είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες. Η VW στοχεύει, μεταξύ άλλων, να παρουσιάσει τη νέα χρονιά την καινούργια γενιά του Golf, καθώς και την ανοιχτή έκδοση του T-Roc. Επίσης, στα μεσαία μοντέλα, το πιο ενδιαφέρον είναι το καινούργιο Passat που θα αποτελέσει τον πυλώνα της φίρμας στη συγκεκριμένη κατηγορία. Σαφώς, το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί στο νέο ηλεκτρικό μοντέλο, το Volkswagen ID, το οποίο θα έχει αυτονομία 400-600 χιλιόμετρα και θα είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της οικογένειας ID που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB.