Δέκα συμμετοχές στο πρωτάθλημα, μόλις έξι όμως ως βασικός. Και στις έξι έγινε αλλαγή. Μετράει μόλις 470 λεπτά συμμετοχής, έχει σκοράρει ένα γκολ και στο ματς του περασμένου Σαββάτου στην Τρίπολη μπήκε στο 88′ αντί του Ξυδά. Είναι δεδομένο πως ο Γιάννης Μυστακίδης δεν… περνάει καλά στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο δανεισμός του στους Ηπειρώτες δεν πηγαίνει όπως ο ίδιος είχε υπολογίσει. Ούτε όπως είχε υπολογίσει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος όταν παραχωρεί παίκτες, επιθυμεί να αγωνίζονται. Να αξιοποιούνται, ώστε να βλέπει και εκείνος την εξέλιξή τους. Συμβαίνει με τους παίκτες που έχει παραχωρήσει στον Ατρόμητο, συμβαίνει με τον Λάμπρου που πηγαίνει εξαιρετικά στην Ολλανδία. Δεν συμβαίνει με τον Γιάννη Μυστακίδη και την παρουσία του στον ΠΑΣ Γιάννινα. Και γι’ αυτό πλέον υπάρχουν ξεκάθαρες σκέψεις διακοπής του δανεισμού του στους Ηπειρώτες.

Κάπου εδώ έρχεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παρακολουθεί στενά την υπόθεση και είναι έτοιμος να κάνει εκ νέου κίνηση για τον έλληνα μεσοεπιθετικό, για τον οποίο ο Νταμπίζας πίεσε πολύ και το καλοκαίρι. Ο Μυστακίδης τότε είχε το μυαλό του στον ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ στο να στείλει τον παίκτη στο εξωτερικό, τελικά τίποτα δεν συνέβη και ο 24χρονος μεσοεπιθετικός πήγε στα Γιάννινα. Αν όμως φύγει από εκεί, τότε οι Πράσινοι σίγουρα θα κάνουν κίνηση. Και ήδη έχουν στείλει τα πρώτα… μηνύματα, τόσο προς την πλευρά του παίκτη, όσο και προς εκείνη του ΠΑΟΚ.

Αυτή τη φορά όμως δεν θα υπάρχει πρόταση δανεισμού, όπως συνέβη πέρυσι στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να ξεκαθαρίσει στον ΠΑΟΚ πως θέλει τον Μυστακίδη ως ελεύθερο, βάζοντας στη συμφωνία ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης. Ούτε δανεισμός απλός, ούτε δανεισμός με οψιόν αγοράς, όπως συμβαίνει με τον Κάτσε, αλλά μια περίπτωση όπως του Πούγγουρα. Που είναι πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης.

Μάλιστα, στον Παναθηναϊκό είναι διατεθειμένοι να είναι ο Μυστακίδης η μοναδική προσθήκη Ελληνα άνω των 23 ετών που έχουν το δικαίωμα να κάνουν τον Ιανουάριο, αφού θεωρούν πως είναι ένα παιδί το οποίο μπορεί να έρθει και να… κουμπώσει αμέσως με την υπόλοιπη ομάδα. Και ο ίδιος ο παίκτης δύσκολα θα αρνηθεί και πάλι να κατηφορίσει στο Κορωπί, αφού έχει δει και εκείνος πως το πρότζεκτ με τον Δώνη είναι εξαιρετικά φιλόδοξο.