Με παρουσία στο Μέγαρο Μαξίμου επί κυβέρνησης Τσίπρα, όπως προκύπτει από φωτογραφία του που δημοσιεύουν «ΤΑ ΝΕΑ» στον συγκεκριμένο χώρο, αλλά και σημειώματα με το όνομά του να φιγουράρει δίπλα σε στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Συμμαθητής, φίλος και για ένα διάστημα οδηγός οχήματος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά, αλλά και «φίλος» με πολλά κυβερνητικά στελέχη καθώς και μέλη της οικογένειας Τσίπρα, όπως προκύπτει από το προφίλ του στο Facebook. Εχοντας γνωριμίες και με επιχειρηματίες που κατά καιρούς επεδίωξαν την εύνοια της κυβέρνησης.

Θιασώτης του κυβερνητικού παρασκηνίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια καθώς από τη διώροφη πολυτελή κατοικία με πισίνα (σ.σ.: όπου διαμένει την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ) φέρεται να έχουν περάσει σειρά επωνύμων. Δημιουργός τον Δεκέμβριο του 2016 της επενδυτικής εταιρείας Boss Athens Single Member Private Company και ταυτόχρονα με επιχειρηματικό ενδιαφέρον στους χώρους της εστίασης.

Αυτή είναι η πορεία και οι επιλογές του κ. Μανόλη Πετσίτη, ο οποίος στο παρελθόν ήταν σερβιτόρος σε εστιατόριο στην Καισαριανή με ετήσιο εισόδημα της τάξης των 4.000-5.000 ευρώ. Και από τη στιγμή που βρέθηκε στο πλευρό κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε σημαντική ισχύ.

Ο κ. Μανόλης Πετσίτης που είναι γέννημα – θρέμμα της Καισαριανής πριν από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ διέμενε με την οικογένειά του σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καισαριανής. Ομως την περίοδο 2014-2015 φαίνεται να εντάχθηκε στο περιβάλλον του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά, με τον οποίο ήταν συμμαθητές στην Καισαριανή, ενώ φαίνεται να είχαν κι άλλες οικογενειακές επαφές.

Πρώτο δείγμα ότι ο κ. Πετσίτης είχε «εισέλθει» στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον ήταν δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» στις 21 Σεπτεμβρίου 2015, την επομένη των εθνικών εκλογών, το οποίο είχε φωτογραφία σημειώματος από το γραφείο του κ. Τσίπρα που περιέχεται το όνομα του Εμμ. Πετσίτη κάτω ακριβώς από το όνομα του Πρωθυπουργού με σωστές προβλέψεις για το αποτέλεσμα. Στο ίδιο χαρτί υπάρχουν τα ονόματα των κ.κ. Σακελλαρίδη, Φλαμπουράρη και του αποθανόντος υπευθύνου επικοινωνίας Θοδ. Μιχόπουλου.

Τα επόμενα χρόνια ο κ. Πετσίτης έδινε σταθερό «παρών» στους διαδρόμους της εξουσίας. Αυτό επιβεβαιώνεται κι από τη φωτογραφία του από την κεντρική αίθουσα του Μαξίμου που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ». Ακόμη κι από την ιστοσελίδα του στο Facebook όπου εμφανίζονται ως «φίλοι» του συγγενείς του Πρωθυπουργού αλλά και πολλά στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσά τους οι υπουργοί κ.κ. Σπίρτζης, Σταθάκης, ο κ. Γιώργος Τσίπρας (ξάδελφος του Πρωθυπουργού) κι άλλα πρόσωπα.

Στο «προφίλ» του εντυπωσιάζουν αναρτήσεις όπως αυτή της ρήσης του κολομβιανού «βαρόνου» της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ, ότι «μόνο όσοι πείνασαν μαζί μου και στάθηκαν δίπλα μου όταν πέρασα δύσκολα σε κάποιο σημείο της ζωής μου θα φάνε στο τραπέζι μου».

Η μετεξέλιξη

Ο κ. Πετσίτης φέρεται ξαφνικά να συνεργάζεται με μεγάλες επιχειρήσεις.

Οφείλει όμως να απαντήσει στην κοινή γνώμη στο ερώτημα αν αμείβεται, για ποιες υπηρεσίες και με ποια ποσά ως συνεργάτης των εταιρειών Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ, TAF SPORTS MARKETING AE (εκμετάλλευσης δικαιωμάτων μετάδοσης αγώνων κ.λπ.) και Forthnet;

Αραγε η διαμονή σε πολυτελή κατοικία μεγάλης έκτασης και με πισίνα δηλώνεται στις φορολογικές Αρχές και ως τι; Σύμφωνα με περιοίκους, η παρουσία αυτοκινήτων επισήμων στον περίβολο της κατοικίας είναι συνήθης. Η παρουσία του κ. Πετσίτη στην εν λόγω βίλα συνάγεται κι από φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο Facebook όπου εικονίζεται σε μπαλκόνι της.

Ομως τα ερωτήματα δεν σταματούν εδώ. Στις 30 Νοεμβρίου 2016 φέρεται να δημιουργεί την ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία Boss Athens Single Member PC. Οπως αναφέρεται στο έγγραφο σύστασης της εταιρείας, «σκοπός είναι οι υπηρεσίες παροχής επιχειρηματικών κι επενδυτικών συμβούλων διαχείρισης, υπηρεσίες ανεύρεσης πελατών, η παροχή επαγγελματικής και τεχνικής υποστήριξης και παροχή σύμβουλων» κ.λπ. Προκαλώντας σειρά ερωτημάτων για τον λόγο δημιουργίας της συγκεκριμένης εταιρείας (σ.σ.: εμφάνιζε ισολογισμούς της τάξης των 1.500 ευρώ).