Το ένα χέρι, λέει, νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο και το νόημα της παροιμίας κολλάει γάντι στις περιστάσεις του Παναθηναϊκού, ενόψει της αποψινής (21.30) αναμέτρησης με τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ.

Για τους Πράσινους (5-5) τα κεφαλαιώδη ζητούμενα απέναντι στην ταξιαρχία του Ομπράντοβιτς (9-1) έχουν ονοματεπώνυμο: εικονογραφούνται και προσωποποιούνται στον Νικ Καλάθη, που ψάχνει εναγωνίως τον εαυτό του και θέλει να τον εμφανίσει σήμερα. «Πρέπει να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου και να πάρω την ομάδα πάνω μου ώστε να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Η δουλειά μου είναι να κάνω τα πάντα και να βοηθώ τους συμπαίκτες μου. Δεν νιώθω επιπλέον πίεση, αλλά αισθάνομαι ότι πρέπει να ανεβάσω την απόδοσή μου και να μπούμε όλοι σε έναν καλύτερο ρυθμό. Εάν εμείς παίξουμε το μπάσκετ μας, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο» τόνισε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού. Την ίδια στιγμή ο ΝτεΣον Τόμας σχολίαζε ότι «ο Νικ είναι ο ηγέτης μας και ξέρει καλά τι μπορεί να κάνει, αλλά πρέπει να τον βοηθήσουμε κι εμείς προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν έμεινε αμέτοχος στο… debate για τον Καλάθη. «Επαιξε απίστευτα πέρυσι, αλλά προς το παρόν δεν βρίσκεται στο επίπεδο που θέλουμε, όπως και άλλοι παίκτες. Δουλεύει σκληρά και όλοι προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε να επανέλθει» είπε ο καταλανός προπονητής.

Στη Φενέρμπαχτσε επιστρέφει ο Κώστας Σλούκας, αλλά θα απουσιάσουν ο Μελίχ Μαχμούτογλου και ο Αχμέτ Ντουβερίογλου, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Μάρκο Γκούντουριτς.

n Toν 28χρονο, ύψους 1μ.86, αμερικανό γκαρντ και πρώην παίκτη του Ρεθύμνου και των Τρικάλων, Γκάρι Τάλτον στρατολόγησε ο νεοφώτιστος Χολαργός στη θέση του Ντάριν Ντόρσεϊ.

Β.Σ.