Ο Αστέρας Τρίπολης καιγόταν για τη νίκη στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Λάρισα και οι Αρκάδες κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους, επικρατώντας των Βυσσινί με 2-0. Το ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο του Αστέρα συνοδεύτηκε από νίκη κι αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα γκολ. Ο Αστέρας πίεσε από το ξεκίνημα του αγώνα τη Λάρισα, αλλά η ομάδα της Τρίπολης δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στις τρεις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο μέρος.

Ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά στο δεύτερο μέρος, με τον Καλτσά ν’ ανοίγει το σκορ στο 55′ για τους γηπεδούχους. Το γκολ αυτό λειτούργησε ευεργετικά στην ψυχολογία των παικτών του Αστέρα, καθώς οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς και πίεσαν περισσότερο για την επίτευξη δεύτερου γκολ. Κατάφεραν να το πετύχουν με σκόρερ τον Μανιά, ένα λεπτό πριν από τη λήξη της αναμέτρησης κι αυτό το γκολ είχε ιδιαίτερη σημασία για τον διεθνή επιθετικό του Αστέρα. Η Λάρισα από την πλευρά της δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και είναι σίγουρο ότι με τέτοια εμφάνιση η θεσσαλική ομάδα δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι από το παιχνίδι.

Οπως προαναφέραμε το γκολ που πέτυχε ο Μανιάς είχε ιδιαίτερη σημασία για τον σέντερ φορ του Αστέρα, καθώς έφτασε τα 26 γκολ με την ομάδα της Τρίπολης και είναι ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου στη Σούπερ Λίγκα. Ο Μανιάς ισοφάρισε τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ (ο οποίος έπαιξε για τρία χρόνια στην ομάδα της Τρίπολης) και θέλει ένα γκολ ακόμα για να είναι μόνος του στην πρώτη θέση. Αν μη τι άλλο μια πολύ σημαντική επιτυχία για τον διεθνή στράικερ του Αστέρα, ο οποίος είναι χωρίς αμφιβολία η αιχμή του δόρατος των Αρκάδων.

«Διώξαμε το άγχος»

Ο Γιώργος Παράσχος έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο του Αστέρα και είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος από την κατάκτηση των τριών βαθμών. Ο έμπειρος τεχνικός πρόσθεσε μάλιστα πως είναι αισιόδοξος για την πορεία του Αστέρα στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

«Μπορέσαμε να βγάλουμε από πάνω μας αυτό το άγχος που φαινόταν ακόμα και στην προπόνηση. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα και καλύτερο ποδόσφαιρο θα παίζουμε και πιο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε για την άνοδό μας στον βαθμολογικό πίνακα. Σήμερα το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος, Αυτό που μας έλειπε πάλι στο πρώτο ημίχρονο ήταν το γκολ. Νομίζω πως μπήκαμε με μεγάλη διάθεση και πρεσάραμε σε όλα τα σημεία του γηπέδου. Γι’ αυτό άλλωστε και η Λάρισα δεν μας απείλησε. Νομίζω πως αυτό που πρέπει και μπορούμε να διορθώσουμε είναι η κατοχή της μπάλας, ιδιαίτερα απέναντι σε οργανωμένες άμυνες. Οπως επίσης να δουλέψουμε και τις κινήσεις χωρίς την μπάλα, στοιχεία που πιστεύω ότι μπορούν να διορθωθούν μέσα από την προπόνηση. Εχω μια αισιοδοξία ότι από εδώ και πέρα μιας και παίζουμε με αντιπάλους πάνω – κάτω της ίδιας δυναμικότητας με μας, θα πάμε αρκετά καλά» υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου ο Παράσχος.

Φέστα: Εγώ φταίω

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Λάρισας Τζιανλούκα Φέστα τόνισε πως δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του, αναλαμβάνοντας μάλιστα την ευθύνη για την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε η Λάρισα.

«Ο Αστέρας άξιζε τη νίκη, γιατί εμείς δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι. Προπονηθήκαμε προκειμένου να παίξουμε διαφορετικά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Κάναμε πολλά λάθη και στην τακτική και αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα. Πιστεύω ότι μπορούμε να δείξουμε άλλη εικόνα από αυτή που είχαμε σήμερα» τόνισε ο τεχνικός της Λάρισας.