Μπροστά σε επτά μαρμάρινα σκαλιά και ένα χαλασμένο αναβατόριο εκτέθηκαν οι υπηρεσίες της Βουλής και πληγώθηκε η αξιοπρέπεια για τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Κώστα Κωνσταντή, που ήταν προσκεκλημένος χθες στην εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ με θέματα, μεταξύ άλλων, τη στήριξη των ΑμεΑ. Παρά την προσπάθεια τριών ωρών (!) να επιδιορθωθεί η βλάβη στον ειδικό ανελκυστήρα, ο άνδρας δεν κατάφερε ποτέ να προσεγγίσει την αίθουσα Γερουσίας και να παρακολουθήσει τη Φώφη Γεννηματά στην παρουσίαση της πρότασης νόμου για την οικονομική ανάκαμψη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Ηταν η απόλυτη ντροπή. Και κατά την άποψή μου εξευτελίστηκε η Βουλή. Στον χώρο όπου συζητιούνται ζητήματα των ΑμεΑ και λαμβάνονται αποφάσεις δεν υπάρχει καν προσβασιμότητα» λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος των παραπληγικών και σχολιάζοντας τη συγγνώμη που ζητήθηκε εκ μέρους του προέδρου και του γενικού γραμματέα της Βουλής, υποστηρίζει: «Λένε ότι το αναβατόριο είχε ελεγχθεί και λειτουργούσε πριν από δύο εβδομάδες. Εγώ, πάντως, όταν ζήτησα από τον αρμόδιο προϊστάμενο το τελευταίο τιμολόγιο του σέρβις, μου απάντησε ότι στο συγκεκριμένο ασανσέρ 13 ετών δεν έχει γίνει σέρβις γιατί είναι ακριβό. Αρα κάποιος δεν λέει αλήθεια».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι θα δεχόταν τη συγγνώμη «αν δεν υπήρχε το ίδιο πρόβλημα στο υπουργείο Εσωτερικών, στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, στον σταθμό Λαρίσης και τόσους άλλους δημόσιους χώρους και υπηρεσίες» και τονίζει: «Θεωρώ υπεύθυνους όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να βρουν τον υπεύθυνο για ό,τι έγινε. Εμείς ως σύλλογος δεν μαχόμαστε για μόνο μια μικρή ομάδα πολιτών, αλλά για όλους, για τους σημερινούς αρτιμελείς. Μακάρι να ήμασταν εμείς οι τελευταίοι με αναπηρία, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι δεν θα είμαστε».

Ηταν λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι όταν ο άνδρας βρέθηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου, μπροστά στα επτά σκαλιά που οδηγούν στην αίθουσα Γερουσίας. «Μόλις με είδαν κάποιοι τεχνικοί, πανικοβλήθηκαν. Ηρθαν αμέσως και έκαναν φιλότιμη προσπάθεια να επιδιορθώσουν το πρόβλημα. Εγώ ζήτησα να μιλήσω με τον αρμόδιο». Οπως περιγράφει, του πρότειναν να τον μεταφέρουν «σηκωτό» στα σκαλιά, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε: «Με παρακάλεσαν να μαζευτούν έξι-επτά άτομα και να με ανεβάσουν. Αρνήθηκα επειδή είναι θέμα αξιοπρέπειας και σωματικής ακεραιότητας τόσο δικής μου όσων και των ανθρώπων που θα με βοηθούσαν». Τελικά πέρασε τρεις ώρες αναμονής για να πάρει την απάντηση ότι το αναβατόριο δεν ανταποκρίνεται: «Και όταν πήγα στο καφενείο της Βουλής, διαπίστωσα ότι πρόσβαση δεν μπορώ να έχω – λόγω σκαλοπατιού – ούτε καν στο καπνιστήριο!».