Η διακοπή του πρωταθλήματος και η έλλειψη αγωνιστικής επικαιρότητας για το επόμενο δεκαήμερο φέρνουν στην επιφάνεια μεταγραφικά και διοικητικά θέματα στον Παναθηναϊκό. Οπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες ομάδες. Οι Πράσινοι ωστόσο, δεν έχουν στις – άμεσες – προτεραιότητές τους τη μεταγραφική τους ενίσχυση. Και δύσκολα θα δούμε να ενισχύονται σε μεγάλο βαθμό τον Ιανουάριο, αφού εκτός του εξαιρετικά χαμηλού μπάτζετ που διαθέτουν, δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανένας ότι θα έχουν ξανά περιορισμούς.

Ο Παναθηναϊκός, στη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου, έχει το δικαίωμα να πάρει έναν ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, ο οποίος θα είναι Ελληνας. Δεν μπορεί να πάρει παίκτη τύπου Μακέντα, όπως έγινε τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον, δεν έχει περιορισμό για Ελληνες κάτω των 23 ετών, αφού μπορεί να αποκτήσει όσους θέλει, όπως ακριβώς συνέβαινε και το περασμένο καλοκαίρι.

Τούτη την ώρα η σκέψη που υπάρχει αφορά έλληνα αμυντικό που θα μπορέσει να βοηθήσει άμεσα. Αρα μιλάμε για περίπτωση ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, με τις επιλογές πάντως να είναι περιορισμένες. Ωστόσο υπάρχουν ονόματα που είχαν απασχολήσει και το καλοκαίρι, όπως αυτό του Πραξιτέλη Βούρου, που αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ και για τον οποίο έχει πολύ καλή γνώμη ο Δώνης από τη συνύπαρξή τους στην κυπριακή ομάδα.

Οι Πράσινοι, πάντως, δεν πρόκειται να κάνουν πολλές μεταγραφές και λόγω του οικονομικού (όσο δεν εμφανίζεται ο Παϊρότζ, το μπάτζετ θα παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα), αλλά και γιατί πιστεύουν στο ρόστερ. Αυτοί οι παίκτες έχουν αποδείξει με την εικόνα τους στο γήπεδο ότι μπορούν να πετύχουν στόχους, ενώ ακόμα δεν έχει αξιοποιηθεί ολόκληρο το ρόστερ και στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως η φετινή μεταβατική επί της ουσίας σεζόν μπορεί να βγει με ελάχιστες προσθαφαιρέσεις τον ερχόμενο Ιανουάριο. Ωστόσο, προεργασία γίνεται από τώρα για το καλοκαίρι του 2019, όταν ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει περιορισμούς και οι Δώνης – Νταμπίζας ελπίζουν να έχουν περισσότερα χρήματα να διαχειριστούν προκειμένου να στελεχώσουν το ρόστερ της ομάδας.

Τι συμβαίνει με το ιδιοκτησιακό

Η κουβέντα για το ιδιοκτησιακό και πού βρίσκεται η υπόθεση με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ άνοιξε εκ νέου. Και άνοιξε όχι μόνο από τις εν Ελλάδι εξελίξεις, που έτσι κι αλλιώς πάνε με πολύ αργούς ρυθμούς όπως συμβαίνει από την πρώτη μέρα αυτής της ιστορίας, αλλά και από το Βέλγιο.

Χθεσινό δημοσίευμα έγκυρης εφημερίδας ανέφερε ότι οι Αρχές του Βελγίου έκαναν έφοδο στα γραφεία της Μουσκρόν, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Παϊρότζ και σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Βέλγιο προσπαθεί να απεμπλακεί. Ο λόγος της έρευνας των Αρχών έχει να κάνει με πληροφορίες που έχουν για μαύρο χρήμα και για στήσιμο αγώνων από την πλευρά της Μουσκρόν. Και δεν αφορά την πρόσφατη μεγάλη αποκάλυψη σε όλο το βελγικό πρωτάθλημα για στημένους αγώνες.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως προσήχθησαν τρία στελέχη της Μουσκρόν, πως στο στόχαστρο είναι ο Πίνι Ζάχαβι και πως αναμένεται να εκδοθούν και εντάλματα σύλληψης τις επόμενες μέρες. Και η ιστορία σίγουρα αγγίζει και τον υποψήφιο επενδυτή του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι… εξαφανισμένος εδώ και μέρες. Σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που βρίσκονται κοντά στον Γιάννη Αλαφούζο να αναρωτιούνται αν θα προχωρήσει η υπόθεση.

Η τροπή που έχει πάρει η υπόθεση του Παϊρότζ είναι άκρως ανησυχητική, χρήματα δεν έχουν φανεί, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα περί ενός εκατομμυρίου ευρώ, η έλευση του Αβράαμ Γκραντ πριν απο λίγες μέρες στην Αθήνα δεν έφερε κάποια σημαντική εξέλιξη και στον Παναθηναϊκό εξακολουθούν να πορεύονται με το απόλυτο κουμάντο να ανήκει στον Γιάννη Αλαφούζο, παρά την ανακοίνωση της 9ης Οκτωβρίου που μιλούσε για συμφωνία με την Pan Asia για την παραχώρηση του 50% των μετοχών.