Οι Λατίνοι έλεγαν «fronti nulla fides». Καμία εμπιστοσύνη στην εξωτερική όψη. Αυτό ακριβώς κάνουν και οι βελγικές Αρχές τις τελευταίες εβδομάδες κι έχουν βαλθεί να ξεδιαλύνουν κάθε υποψία που επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το ποδόσφαιρο της χώρας. Μόνο που αυτή τη φορά μέσα στον κυκεώνα των ερευνών πιθανόν να εμφανιστεί ως κεντρικό πρόσωπο ο περίφημος Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Ο γνωστός στους έλληνες φιλάθλους Ταϊλανδός λόγω των προσπαθειών του να γίνει το αφεντικό του Παναθηναϊκού.

Χθες λοιπόν, έπειτα από εντολή της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας του Βελγίου, πραγματοποιήθηκε έρευνα στον σύλλογο της Μουσκρόν στον οποίο φέρεται ότι είναι μεγαλομέτοχος ο Παϊρότζ. Η έρευνα ξεκίνησε τον Απρίλιο, ύστερα από απαίτηση της Μαλίν που κατηγορεί τη Μουσκρόν πως παραποίησε στοιχεία για να λάβει αδειοδότηση. Οι Αρχές ωστόσο γρήγορα επικεντρώθηκαν στην αναζήτηση των προσώπων που κρύβονται πίσω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του βελγικού συλλόγου, καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως το πραγματικό αφεντικό  ήταν ο μεγαλο-μάνατζερ Πίνι Ζάχαβι μαζί με τον στενό συνεργάτη του Φάλι Ραμαντάνι. Η FIFA απαγορεύει σε ατζέντηδες να έχουν σχέσεις με συλλόγους.

Ο βελγικός Τύπος ανέφερε χθες πως οι έρευνες περιστρέφονται γύρω από πιθανή πλαστογράφηση, χρήση και απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ήτοι παράνομες χρηματικές ροές μέσω υπεράκτιων εταιρειών. Τονίζεται επίσης πως ο Παϊρότζ, επιχειρηματικός συνεργάτης του Ζάχαβι, είναι σήμερα επισήμως ο ιδιοκτήτης του συλλόγου. Οι Αρχές ερευνούν ακόμα από πού προέρχονται τα χρήματα που επενδύονται στη Μουσκρόν.

Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης η πορεία της βελγικής ομάδας από την ημέρα που την ανέλαβε ο Παϊρότζ. Στις 8 Μαΐου δήλωνε ο Ταϊλανδός πως θα ενισχύσει με ποιότητα τη Μουσκρόν. Η έννοια της ποιότητας βεβαίως είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο. Για τον Παϊρότζ ποιότητα σημαίνει να κάνεις μεταγραφές με μηδέν ευρώ και η ομάδα να βρίσκεται στα μέσα Νοεμβρίου στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Αν ήμουν φίλος του Παναθηναϊκού, θα ανησυχούσα σφόδρα.