Σάλο προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» για το γκρέμισμα νέων ανακαινισμένων γηπέδων στον εξωτερικό χώρο του ΣΕΦ, προκειμένου να κλειστούν δύο ανοιχτά γήπεδα με αεροφερόμενο μπαλόνι.

Ο πρόεδρος του ΣΕΦ Νίκος Λύτρας μιλώντας στα «ΝΕΑ» θέλησε να δώσει κάποιες διευκρινίσεις, ενώ δεν αρνήθηκε ότι υπήρξε παρέμβαση σε ανακαινισμένο γήπεδο, απλώς, όπως τόνισε, «πρόκειται για ένα μόνο ανακαινισμένο γήπεδο που αναγκαστήκαμε πράγματι να γκρεμίσουμε διότι περνούσαν δίπλα ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και υδραυλικά και θα ήταν πολύ μεγαλύτερο το κόστος για να τα κατασκευάσουμε από την αρχή. Πάντως, σώσαμε το δάπεδο και έτσι καλύψαμε τα δύο γηπεδάκια με το αεροφερόμενο μπαλόνι».

Οσον αφορά το κόστος κατασκευής, αγγίζει τα 235.000 ευρώ, αλλά όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος του ΣΕΦ, «θα έχει γίνει απόσβεση μέσα σε δύο χρόνια, διότι ήδη έχουμε συνάψει ιδιαίτερα επικερδή συμφωνία τόσο με τον Δήμο Νέας Σμύρνης, που θα μας αποφέρει 117.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά και με του Πειραιά, από τον οποίο θα έχουμε άλλα 84.000 ευρώ. Αν προσθέσετε και τα 20.000 ευρώ από ιδιώτες, καταλαβαίνετε το κέρδος που θα έχει το ΣΕΦ, το οποίο μέχρι τώρα είχε οφέλη από προπονητήρια μόνο εσωτερικά.

Δεν σας κρύβω ότι αν έχω συμβόλαιο στα χέρια μου και από άλλον δήμο ή φορέα και είναι συμφέρουσα η συμφωνία, θα κλείσουμε και άλλα δύο γήπεδα με μπαλόνι».

Τα παράπονα που έχουν γίνει για τα γηπεδάκια, για τον αγωνιστικό χώρο και άλλες ελλείψεις επισημαίνει ότι θα λυθούν, και μάλιστα μπαίνει και προστατευτικό αφρολέξ περιμετρικά των αγωνιστικών χώρων για να αποφεύγονται τραυματισμοί.

Προς αποφυγή φθορών

Οσον αφορά την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος λόγω γκρεμίσματος ενός ήδη ανακαινισμένου γηπέδου, απαντά ότι το ποσό που θα κερδηθεί στο φινάλε θα είναι πολλαπλάσιο και υπενθυμίζει:

«Το 2016 τα έσοδα του σταδίου ήταν 1.020.000 ευρώ και το 2017 φτάσαμε στα 1.510.000 ευρώ και περιμένουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα εφέτος. Παράλληλα τρέχουμε δικαστικές αποφάσεις που είχαν εγκαταλειφτεί για χρέη προς το ΣΕΦ από διάφορους φορείς που φτάνουν συνολικά τα 4.000.000 ευρώ».

Τέλος, σχετικά με την κατηγορία, που έχουν αποστείλει και δημότες, ότι τα γήπεδα παραμένουν κλειστά, υποστηρίζει: «Τα κλείνουμε μετά τις 14.00 και όταν έχουν φύγει πλέον τα σχολεία για να αποφεύγουμε φθορές και είσοδο ατόμων που δεν έχουν σχέση με την άθληση».