Ο Σαντιάγκο Σολάρι κέρδισε το στοίχημα και πήρε τη δουλειά στη Ρεάλ Μαδρίτης – όπως αναφέρει ο ισπανικός Τύπος – έως το 2020.

Η Ρεάλ κατέθεσε το νέο συμβόλαιο του 42χρονου προπονητή στην ισπανική ομοσπονδία και η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Ο Σολάρι έχει βοηθήσει την ομάδα να ξεπεράσει την κρίση και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών και της διοίκησης. Με την προχθεσινή νίκη στο Μπαλαΐδος του Βίγκο επί της Θέλτα, συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες (σε όλες τις διοργανώσεις) και έγινε ουσιαστικά ο πιο επιτυχημένος στο ξεκίνημά του στα 116 χρόνια της ιστορίας του συλλόγου. Δεν είναι μόνο οι τέσσερις νίκες (ανάλογο ξεκίνημα έχουν κάνει άλλοι πέντε), ωστόσο ο Σολάρι υπερτερεί στον συντελεστή τερμάτων, καθώς με αυτόν στον πάγκο η ομάδα έχει πετύχει 15 γκολ και έχει δεχτεί μόλις δύο.

Ο 42χρονος Αργεντινός αντικατέστησε τον Γιουλέν Λοπετέγκι μετά τη βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα και ήδη έχει μειώσει τη διαφορά από τους πρωτοπόρους Μπλαουγκράνα στους τέσσερις βαθμούς. «Παίζουμε για αυτόν, είναι ένας σπουδαίος προπονητής και θέλουμε να συνεχίσει στην ομάδα» είπε μετά τη νίκη επί της Θέλτα ο Αλβάρο Οντριοθόλα, ενώ ανάλογη στήριξη έχουν εκφράσει και άλλοι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ.

Τραυματισμοί

Τα ισπανικά ΜΜΕ επικαλούνται πηγές του συλλόγου σύμφωνα με τις οποίες είναι ευχαριστημένοι από τη δουλειά του Σολάρι και δεν σκέπτονται να αναζητήσουν άλλον προπονητή.

Κι όλα αυτά, παρά τα αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Στο ματς με τη Θέλτα απουσίαζαν λόγω τραυματισμού μεταξύ άλλων οι Καρβαχάλ, Μαρτσέλο και Βαράν, ενώ από χθες στη λίστα προστέθηκαν και οι Μάτσο, Κασεμίρο. Ο πρώτος υπέστη ρήξη συνδέσμου στο δεξί γόνατο και αναμένεται να επιστρέψει τον Ιανουάριο, ενώ ο Κασεμίρο έχει πρόβλημα στους συνδέσμους του αστραγάλου και θα μείνει εκτός δράσης για είκοσι ημέρες.

«Η ομάδα έδειξε προσωπικότητα και αυτός ήταν ο λόγος που καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλες τις δύσκολες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στο παιχνίδι» είπε ο Σολάρι.

Ενα ακόμη βραβείο για Μέσι

Στο μεταξύ, ο Λιονέλ Μέσι βραβεύτηκε από την εφημερίδα «Marca» ως ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος. Ο αργεντινός άσος πήρε για πέμπτη φορά το βραβείο, ενώ ο Γιαν Ομπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης βραβεύτηκε ως ο καλύτερος τερματοφύλακας. Λίγες ώρες μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπέτις, ο Μέσι υποστήριξε πως είναι θετικό το γεγονός ότι το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό από άλλες χρονιές. «Αυτό είναι καλό τόσο για τη διοργάνωση όσο και για τους φιλάθλους που την παρακολουθούν με περισσότερο ενδιαφέρον. Θεωρώ ότι και η Μπαρτσελόνα μπορεί να ανταποκριθεί σε έναν τέτοιο ανταγωνισμό», υποστήριξε ο Μέσι.