Το Λονδίνο είναι, όπως έχω γράψει αρκετές φορές, η αγαπημένη μου πόλη. Ισως επειδή μοιάζει με ένα απέραντο λούνα παρκ. Αισθάνομαι πραγματικά ευτυχισμένη όταν έχω την ευκαιρία να ταξιδέψω στη Γηραιά Αλβιώνα. Η Βενετία, η οποία πλήττεται όσο καμιά άλλη πόλη της Ιταλίας από την πρωτοφανή κακοκαιρία τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ένας τόπος πανέμορφος και «ιδιαίτερος», δεν ξέρω για ποιον λόγο, μου δημιουργεί έντονη μελαγχολία. Ακόμα και όταν οι ημέρες είναι ζεστές και οι χρυσαφένιες αχτίδες του ήλιου δημιουργούν εντυπωσιακές αντανακλάσεις στο νερό. Η Βενετία είναι «συνδεδεμένη» πάντα στο μυαλό μου με τις θεαματικές σκηνές από τις ταινίες με πρωταγωνιστή τον πράκτορα 007 (φοβερή αυτή με τη γόνδολα να «κόβεται» στη μέση, ο Ρότζερ Μουρ όμως να συνεχίζει απτόητος το κυνήγι των «κακών» στα κανάλια, κάτι που στη συνέχεια έκανε και ο Ντάνιελ Κρεγκ), το Cipriani των Τρούμαν Καπότε και Ερνεστ Χέμινγουεϊ, τον λαμπερό γάμο Κλούνι – Αλαμουντίν και το υπερπολυτελές (με ελληνική υπογραφή) Palazzo Papadopouli. Πληροφορούμαι ότι το ραντεβού στο Cipriani για κάποιο κάλεσμα, με αφορμή την επέτειο γάμων γνωστού επιχειρηματικού ζεύγους της χώρας μας, αναβάλλεται λόγω των δυσμενέστατων καιρικών φαινομένων (το φαινόμενο της παλίρροιας), τα οποία θα γίνουν ακόμα χειρότερα σήμερα Πέμπτη…

Ο Λευκός Πύργος, η κινηματογραφική πρεμιέρα, το δείπνο

Τι γίνεται όταν υπάρχει έντονη, όμως, βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη; Το τοπίο γύρω από τον Λευκό Πύργο και τις μεγάλες κεντρικές πλατείες, εκεί όπου οι μακριές «ουρές» από τα βραδινά φορέματα by Vasillios Kostetsos «βουτούσαν» στο νερό, μοιάζει αληθινά κινηματογραφικό.

Στην Αθήνα και σε μια πραγματική κινηματογραφική πρεμιέρα τώρα, αυτή της πολυαναμενόμενης ταινίας «Bohemian Rhapsody» (σε κινηματογράφο των βορείων προαστίων), όπου έδωσαν το «παρών» πολλά γνωστά ονόματα.

Σο κέντρο της πόλης και στις πολυτελείς αίθουσες κεντρικού ξενοδοχείου ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγός του Αντρη συναντήθηκαν με ισχυρά ονόματα του εφοπλισμού και του επιχειρηματικού γίγνεσθαι, σε ένα δείπνο με τη σφραγίδα της Ενωσης Κυπρίων Πλοιοκτητών.

Weekends στο Winter Garden

Στη διάρκεια της εβδομάδας, το Winter Garden στο ισόγειο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία είναι γεμάτο από γνωστούς επιχειρηματίες, εφοπλιστές, τραπεζίτες και πολιτικούς. Εκεί μέσα, στον πολυτελή αυτόν χώρο με τα ξύλινα χειροποίητα τραπέζια και τα βελούδινα μπορντό καθίσματα, έχουν πραγματοποιηθεί τα σημαντικότερα ραντεβού και «κλείσει» μεγάλες εμπορικές συμφωνίες. Η ατμόσφαιρα τα Σαββατοκύριακα είναι περισσότερο χαλαρή. Οι άνδρες έχουν «απαλλαγεί» από τα κλασικά, σκουρόχρωμα κοστούμια και οι κυρίες φθάνουν στον χώρο με τους λιλιπούτειους βλαστούς τους. Τα weekends at Winter Garden είναι εξάλλου μαγευτικά. Στον εσωτερικό κήπο, που αν κοιτάξεις από το «μπαλκόνι» στο υπόγειο βλέπεις αμέσως το εντυπωσιακό σιντριβάνι του GB Spa, σερβίρεται brunch ανάλογο με αυτά των Claridges, Dorchester και Connaught. Καλαθάκι με χειροποίητα κρουασάν βουτύρου, ρολάκια πραλίνας φουντουκιού, τσουρέκι πολίτικο, κέικ λεμονιού, μαρμελάδες, χυμοί, τσάι, καφές, αλλά και αβοκάντο με βασιλικό, καβούρι, καρδιές μαρουλιών με ντοματίνια, αβγά μελάτα με σολομό μπαλίκ, αβγά Βenedict, γλυκές δημιουργίες και οπωσδήποτε ένα ποτήρι γαλλική σαμπάνια.