Το μικρότερο μοντέλο της Hyundai, το Santro, με μήκος 3,6 μέτρα και ιδιαίτερα ευέλικτο χαρακτήρα μέσα στην πόλη, θα κοστίζει περίπου 4.600 ευρώ, αποκλειστικά για την αγορά της Ινδίας. Η κορεατική φίρμα έχει δώσει έμφαση και στον χώρο των αποσκευών, που αγγίζει τα 260 λίτρα. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει ακόμη και κάμερα οπισθοπορείας, όπως και σύστημα πολυμέσων. Το μοτέρ είναι βενζίνης, 1,1 λίτρου, με 69 ίππους.

Πατάνε γκάζι οι πωλήσεις ηλεκτρικών της BMW

Τα ηλεκτρικά της BMW και Mini – συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτροϋβριδικών – κατάφεραν να σημειώσουν νέα αύξηση τον περασμένο μήνα και ανήλθαν στις 14.559 μονάδες σε όλο τον κόσμο, αύξηση 35% έναντι του περσινού Σεπτεμβρίου. Οι πωλήσεις από την αρχή της χρονιάς ανέρχονται σε 97.543 (+42%). Από το 2013 που κυκλοφόρησε το πρωτοποριακό BMW i3, συνολικά πάνω από 313.000 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα του BMW Group έχουν παραδοθεί σε πελάτες. Μέχρι το 2025, το BMW Group θα έχει τουλάχιστον 25 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα στην γκάμα του, από τα οποία 12 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Το πρώτο αυτοκίνητο χωρίς καθρέφτες από τη Lexus

Το νέο Lexus ES, η μεσαία λιμουζίνα των Ιαπώνων, είναι το πρώτο μοντέλο που κυκλοφορεί στην αγορά χωρίς εξωτερικούς καθρέφτες. Τον ρόλο των καθρεφτών αναλαμβάνουν δύο κάμερες που μεταφέρουν τις εικόνες – ακριβώς ό,τι θα έβλεπε ο οδηγός αριστερά και δεξιά του αυτοκινήτου – σε δύο οθόνες δύο ιντσών. Η Lexus εξασφαλίζει ιδανική ορατότητα ανεξαρτήτως εξωτερικών καιρικών συνθηκών αλλά και φωτισμού.

Νέες εκδόσεις για το Crossland X

Mε νέα γκάμα εκδόσεων προσφέρεται στην ελληνική αγορά το μικρό SUV της Opel, το Crossland X. Η πρώτη αφορά την έκδοση βενζίνης 1,2 λτ., των 130 ίππων, που ξεκινά από τα 20.550 ευρώ στην έκδοση X-Plore, ενώ η πλουσιότερη εξοπλιστικά έκδοση, η X-Clusive, από 21.850 ευρώ. Νέα είναι και η έκδοση με το ντίζελ μοτέρ 1,5 λτ., των 120 ίππων, η οποία διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων και ξεκινά από τα 20.650 ευρώ για την έκδοση X-Cite. Η νέα ντίζελ έκδοση υπόσχεται μέση κατανάλωση 4 λίτρα / 100 χλμ. και συμμορφώνεται με το αυστηρό πρότυπο Euro 6d-TEMP.