Το αλατοπίπερο που έλειπε αυτά τα χρόνια από το πρωτάθλημα ήταν αυτά τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής Σούπερ Λίγκας, οι δύο ομάδες πρόσφεραν θέαμα, φάσεις, ενώ είχαμε εκτός των τριών γκολ εννέα κίτρινες κάρτες και δύο πέναλτι.

Απίστευτη ατμόσφαιρα – χωρίς ακρότητες – από τους φίλους του Αρη που δημιούργησαν από νωρίς sold out σε ένα παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες, παρά το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες ήθελαν πάση θυσία τη νίκη.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του τεχνικού του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου για την ατμόσφαιρα του αγώνα, την οποία χαρακτήρισε απίστευτη αμέσως μετά το τέλος του, λέγοντας στην τηλεόραση της Nova ότι από τέτοια παιχνίδια είναι κερδισμένο το ποδόσφαιρο, ενώ ήταν ακόμα πιο παραστατικός στη συνέντευξη Τύπου:

«Είχα ακούσει πολλές ιστορίες, προετοιμάστηκα για διάφορες καταστάσεις, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Οι φίλαθλοι του Αρη δημιούργησαν μια ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα προσπαθώντας να βοηθήσουν την ομάδα τους. Σε αυτά τα γήπεδα παίρνεις έναν διαφορετικό παλμό από την κερκίδα, όπως συμβαίνει και με τους δικούς μας φιλάθλους που είναι τρομεροί, αλλά και όπως γίνεται στο γήπεδο του Ολυμπιακού» τόνισε εντυπωσιασμένος ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά τους οι φίλοι του Αρη, αν και απογοητευμένοι από την ήττα, στάθηκαν στο ύψος τους και τραγουδούσαν για την ομάδα τους, όπως έκαναν και στην αρχή του αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βασίλη Μποέμη, που απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών πριν από λίγες ημέρες. Είχε ταυτίσει το όνομά του με τον Αρη, καθώς υπήρξε ο πρώτος ερμηνευτής του «Αρη, γλυκιά μου ομάδα μεγάλη. Μάλιστα, κατατέθηκε και στεφάνι στη μνήμη του στο μνημείο εκλιπόντων οπαδών μπροστά από τη Θύρα 3 του Κλεάνθης Βικελίδης.