Επειτα από ένα γεμάτο παιχνίδι, η Ξάνθη κατάφερε να φύγει με τεράστιας σημασίας νίκη από τη Λιβαδειά, επικρατώντας με 2-1 του Λεβαδειακού. Οι Θρακιώτες ήταν πιο αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί από την ομάδα της Βοιωτίας, που ξεκάθαρα δεν είχε την τύχη με το μέρος της. Μιας και σε δύο περιπτώσεις ο Ιωαννίδης σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς.

Η Ξάνθη από την άλλη στηρίχθηκε στη σφικτή αμυντική λειτουργία της, χτυπώντας το παιχνίδι στις αντεπιθέσεις. Ενα στυλ που γενικώς έχει δείξει πως της ταιριάζει και μπορεί να το υπηρετήσει. Οπως έκανε και χθες στη Λιβαδειά.

Ο Λεβαδειακός έψαχνε είτε από τα πλάγια, είτε μέσω στημένης φάσης κάποιο γκολ, όμως στο 37′, στην πιο κλασική ευκαιρία του στο πρώτο μέρος, η κεφαλιά του Ιωαννίδη σταμάτησε στο δοκάρι. Μια φάση που άλλαξε όπως αποδείχθηκε τα δεδομένα του ματς.

Η Ξάνθη έγινε πιο απειλητική στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την ανάπαυλα και ένα λεπτό πριν από τη λήξη του ημιχρόνου άνοιξε το σκορ με τον Μπαξεβανίδη. Που κινήθηκε πολύ ωραία στον χώρο και τελείωσε υποδειγματικά την προσπάθεια των συμπαικτών του.

Παρότι η Ξάνθη πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να φέρουν ξανά το ματς στα ίσια. Ο Λεβαδειακός πίεσε από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, που έδειχνε να περνά δύσκολες στιγμές. Ωστόσο, στο 50′ γλίτωσε για δεύτερη φορά από ένα γκολ, μιας και ο Ιωαννίδης είδε εκ νέου το δοκάρι να του στερεί ένα τέρμα.

Επειτα από αυτή τη φάση ο Λεβαδειακός έδειξε να επηρεάζεται ψυχολογικά. Την ίδια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι πήγαιναν το ματς εκεί που ήθελαν. Η Ξάνθη κρατούσε την μπάλα στα πόδια της και έψαχνε με υπομονή ένα δεύτερο γκολ για να καθαρίσει το παιχνίδι. Ενα γκολ που το βρήκε τελικά στο 70′.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι με τον Κάστρο και ο Γέντρισεκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0 για την Ξάνθη. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι απέκτησε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Λεβαδειακός έμοιαζε να ξεμένει από δυνάμεις και κουράγια, καθώς αναζητούσε πια ένα μικρό θαύμα για να γυρίσει τον αγώνα. Ενα θαύμα που δεν έγινε ποτέ.

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σουμπίνιο. Που βρήκε δίχτυα με ένα καταπληκτικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Με αυτό το γκολ όμως να μην είναι ικανό να ανατρέψει τα δεδομένα του παιχνιδιού. Που το κέρδισε όχι ο καλύτερος, αλλά ο πιο αποτελεσματικός. Αφού η Ξάνθη μετουσίωσε σε γκολ τις ευκαιρίες της, την ίδια στιγμή που ο Λεβαδειακός σπατάλησε τις καλές στιγμές του στο ματς. Φάσεις που δημιουργήθηκαν σε χρονικά σημεία ικανά να αλλάξουν την εξέλιξη του ματς. Αυτό δεν έγινε ωστόσο και έτσι οι Ακρίτες έφυγαν από τη Λιβαδειά με μια σπουδαία νίκη, που τη φέρνει και πάλι στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Την ίδια στιγμή που ο Λεβαδειακός συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά, παραμένοντας στην επικίνδυνη ζώνη για ακόμα μία αγωνιστική.

Λεβαδειακός: Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Φαβάρο (62′ Μαρκόφσκι), Παντελιάδης (85′ Στανόγεβιτς), Ομο, Μητρόπουλος, Σαβαντογκό, Σουμπίνιο, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης (72′ Καθάριος).

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Ντε Λούκας, Κοβάτσεβιτς, Κίκε (50′ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς (85′ Αλμέιδα), Μπρίτο (73′ Μελισσόπουλος), Γέντρισεκ.