Το νέο στοιχείο που προέκυψε κατά τη χθεσινή εκδίκαση στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, της υπόθεσης της ΑΕΚ με τη βαριά τιμωρία και τους -3 βαθμούς για τα επεισόδια στο ματς με τον Ολυμπιακό, ήταν ένα βίντεο που προσκόμισε η Αστυνομία. Το έκανε για να στηρίξει τα επεισόδια έξω από το ΟΑΚΑ, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ όμως να αντιδρούν και να υποστηρίζουν ότι δεν είναι αποδεκτό ότι εμφανίστηκε μόνο στην έφεση. Πάντως, το συγκεκριμένο βίντεο δεν είχε κάτι παραπάνω από την έκθεση της Αστυνομίας και τελικά έπαιξε κανονικά. Επρόκειτο για πλάνα (χωρίς ήχο) που κατέγραψαν οι κάμερες εξωτερικά του ΟΑΚΑ. Το βίντεο έδειχνε καπνογόνα, ενώ υπήρχαν και επεισόδια που έχουν γίνει στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου.

Η ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε από την Ελευθερία Ρίζου και τον Μηνά Λυσσάνδρου και υποστηρίχθηκε ότι δεν υπήρχαν βιαιοπραγίες, δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του Σταδίου τα επεισόδια και δεν υπήρξαν τραυματίες. «Μας έχει επιβληθεί η εσχάτη των ποινών» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ μεταξύ άλλων είπε: «Υπάρχει μια ιδιομορφία. Το ΟΑΚΑ είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε γήπεδο. Η έννοια του εν γένει χώρου του γηπέδου αναφέρεται σε χώρο για στάθμευση ή εμπορικής εκμετάλλευσης. Το μεγάλο μειονέκτημα που έχει η ΑΕΚ είναι αυτή η ιδιομορφία. Από τη γνώση που έχουμε και από τις εκθέσεις, δεν συνομολογούμε. Γιατί δεν ξέρουμε αν έγιναν τα επεισόδια σε χώρο πέραν του προελέγχου. Υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός για τη ρίψη αντικειμένων και τη βιαιοπραγία».

Τότε ο πρόεδρος της έδρας πήρε τον λόγο και είπε «μην ανησυχείτε, δεν μετράμε καπνογόνα τώρα», για να απαντήσει ο Λυσσάνδρου «έχουμε τιμωρηθεί γι’ αυτό, το έχουμε δεχθεί και δεν κάναμε καν έφεση».

Είναι σαφές ότι αμφισβήτησαν αρκετά, όπως και την έκθεση της Αστυνομίας. Ζήτησαν μάλιστα οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ μόνο την επιβολή προστίμου και όχι αφαίρεση βαθμών ως τιμωρία, επικαλούμενοι τις εκθέσεις των τριών παρατηρητών της Σούπερ Λίγκας.