Αλλιώς τα λογάριαζε ο Ολυμπιακός κι αλλιώς του ήρθαν τα πράγματα: ενώ δηλαδή υπολόγιζε ότι η διαβολοβδομάδα πιάνεται από απόψε μέχρι την Κυριακή (Μπασκόνια, Αρμάνι Μιλάνο, Λαύριο) την είδε να αρχίζει από την Κυριακή στη Χαλκίδα!

Οι Πειραιώτες επέζησαν του θρίλερ με την Κύμη και απόψε (21.30) καλούνται να αποδείξουν ότι εκτός από νικητές, μπορούν να γίνουν και ιχνηλάτες. Ο λόγος είναι προφανής και στοιχειώδης: δεδομένου ότι στην πρεμιέρα η Μπασκόνια άλωσε το Κάουνας, ο Ολυμπιακός ανοίγει έναν δρόμο που ελπίζει πως θα τον ξαναβγάλει εκεί σε επτά μήνες… Στο Φάιναλ Φορ ντε, το οποίο θα φιλοξενήσει η Βιτόρια στις 17 και 19 Μαΐου!

Μέχρι τότε βεβαίως, εκτός από τους επτά μήνες μεσολαβούν επίσης 15 ομάδες και άλλα 33 έως 36 ματς, οπότε αυτή η υπόθεση είναι μεν σημειολογικώς ενδιαφέρουσα, αλλά πρόωρη.

«Το στυλ μας μοιάζει πολύ με αυτό της Μπασκόνια που επιδιώκει τον γρήγορο ρυθμό και σουτάρει πολλά τρίποντα» σχολίασε ο Ντέιβιντ Μπλατ μπαίνοντας κατευθείαν στο ψητό: την Κυριακή, την ώρα που ο Ολυμπιακός έτρωγε τα λυσσακά του στην Κάνηθο, η Μπασκόνια έκανε πάρτι στη Μαδρίτη, όπου έριχνε μια πενηντάρα ξεγυρισμένη στη Φουενλαμπράδα (60-110) σουτάροντας 19 στα 34 τρίποντα!

«Εκτός από σπουδαίους σουτέρ, οι αντίπαλοί μας έχουν και δυνατή frontline και γενικώς πρόκειται για μια ομάδα που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα, αλλά νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι. Η προτεραιότητά μας είναι να δαμάσουμε τη θέλησή τους και να επιβάλουμε το δικό μας παιχνίδι» συμπλήρωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Εάν σώνει και καλά οι Πειραιώτες στον 37ο αγώνα τους κόντρα στους Βάσκους (21 νίκες – 15 ήττες) χρειάζονται έναν… ξεναγό, τον έχουν ήδη βρει και προσλάβει στο πρόσωπο του Γιάνις Τίμα, που πέρασε την περσινή σεζόν στην Μπασκόνια, ο οποίος όπως λέει «νιώθω ως συνήθως πριν από ένα ματς και όχι κάτι ιδιαίτερο».

Εάν επίσης ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα αντίπαλο δέος στον Τόρνικε Σενγκέλια, το έχει και με το παραπάνω: ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος μάλιστα σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» πριν από έναν μήνα είχε πει ότι ο γεωργιανός πάουερ φόργουορντ είναι «ο αντίπαλος που απολαμβάνω να παίζω εναντίον του περισσότερο από κάθε άλλον»! Ε, λοιπόν, ιδού ο Σενγκέλια, ιδού και το πήδημα, Γιώργο!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΝΤΗΣ