Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε χθες το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, που το προηγούμενο βράδυ είχε δεχθεί επίθεση με βόμβες μολότοφ από κουκουλοφόρους προκειμένου να δείξει, όπως είπε, την έμπρακτη συμπαράστασή του στους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτός, φυσικά, δεν ήταν ο μοναδικός λόγος της μητσοτακικής επίσκεψης εκεί. Η ασφάλεια ήταν διαχρονικά – και παραμένει και σήμερα – ψηλά στην ατζέντα της κεντροδεξιάς παράταξης, μιας και ηχεί ωραία στα αφτιά μεγάλου μέρους του εκλογικού της ακροατηρίου.

«Το πρώτο χρέος κάθε οργανωμένης πολιτείας είναι να εξασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών. Αυτό είναι κάτι το οποίο την επόμενη μέρα θα το κάνουμε πράξη» δήλωσε ο γαλάζιος αρχηγός όταν βγήκε από το αστυνομικό τμήμα, αφού είχε συναντηθεί με τον διοικητή του και είχε ενημερωθεί για όσα συνέβησαν το προχθεσινό βράδυ, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Το νεοδημοκρατικό μότο, το οποίο επανέλαβε κι από την Ομόνοια ο πρόεδρος του κόμματος, είναι πως «δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια. Και δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς ισχυρή Αστυνομία». Η γαλάζια αυτή θέση απαντάει ως έναν βαθμό και σε όσους μιλούν κάπως επικριτικά για «ατζέντα νόμος και τάξη», Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Μητσοτάκης είχε αποπειραθεί να βγάλει από την εν λόγω ατζέντα το δεξιό ιδεολογικό πρόσημο, λέγοντας σε κάθε ευκαιρία πως αφορά ολόκληρη την κοινωνία και ειδικά τις φτωχότερες τάξεις.