Το πρώτο σημαντικό… κρας τεστ για τον Παναθηναϊκό, το πρώτο «πρέπει» της σεζόν, ήταν το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σ’ εκείνο το ματς, την πέμπτη αγωνιστική, οι Πράσινοι καλούνταν να εδραιώσουν το καλό τους ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, να πάρουν μία ακόμα νίκη πριν από το πρώτο αληθινά δύσκολο παιχνίδι στην Τρίπολη. Το κατάφεραν. Οπως κατάφεραν να φύγουν και με τον βαθμό από την Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα.

Το δεύτερο είναι το ερχόμενο Σάββατο. Μια στροφή πριν από την τριάδα – φωτιά και τα ισάριθμα ντέρμπι με ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΚ (εντός), Ολυμπιακό (εκτός). Η νίκη κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες είναι απαραίτητη για τον Παναθηναϊκό. Και για να πάει με την καλύτερη δυνατή συγκομιδή σε αυτά τα ντέρμπι και για να μπει με ψυχολογία και αυτοπεποίθηση σε αυτά.

Το μεγάλο ερωτηματικό για τον Γιώργο Δώνη είναι ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Και το αν ο αρχηγός θα αγωνιστεί στο σαββατιάτικο παιχνίδι ή θα παραμείνει εκτός περισσότερο για να προφυλαχθεί εν όψει Τούμπας. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα χάσει αρκετές προπονήσεις και δύσκολα ο Δώνης θα ρισκάρει τη χρησιμοποίησή του στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ιδιαίτερα αν έχει στη διάθεσή του και τον Κάτσε, ο οποίος μέρα με τη μέρα είναι όλο και καλύτερα.

Αν ο αλβανός μέσος προπονηθεί όλη την εβδομάδα, τότε δεν αποκλείεται όχι απλά να αγωνιστεί, αλλά να πάρει και τον ρόλο του αντι-Κουρμπέλη στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού απέναντι στον Πανιώνιο. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αλλαγή συστήματος και η επαναφορά της τετράδας στην άμυνα, κάτι που αναμένεται να κάνει σε τέτοιου είδους εντός έδρας ματς ο Δώνης, με τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται με 4-2-3-1.

Εκδικάστηκε η προσφυγή του Σιλά

Ημέρα εκδίκασης προσφυγών για τον Παναθηναϊκό ήταν η χθεσινή, με μια εκ των τριών να συζητείται και δύο να παίρνουν αναβολή. Συγκεκριμένα, στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο συζητήθηκε η προσφυγή του Σιλά, ο οποίος αξιώνει 60.000 ευρώ από τον Παναθηναϊκό.

Από το Τριφύλλι τόνισαν πως έχουν κάνει πρόταση στον Σιλά αλλά δεν έχουν βρει τον παίκτη ακόμα για να τους απαντήσει θετικά ή αρνητικά. Από τη στιγμή που η προσφυγή του συζητήθηκε θα πάει προς δοσοποίηση, χωρίς όμως και πάλι να υπάρχει πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό.

Αναφορικά με τις προσφυγές των Ρέις και Ρινάλντι και οι δυο έδωσαν την έγκρισή τους ώστε να δοθεί αναβολή και οι δυο υποθέσεις θα συζητηθούν στις 5 Νοεμβρίου. Να θυμίσουμε ότι ο Ρέις διεκδικεί ποσό της τάξεως των 140.000 ευρώ από τις 250.000 που του οφείλονται και ο Ρινάλντι αποτελεί τον μεγαλύτερο βραχνά αξιώνοντας 720.000 ευρώ.