Θα την αντιμετωπίσει σε μία εβδομάδα η ποδοσφαιρική ΑΕΚ στην Allianz Arena, αλλά θα προλάβει να πάρει πρώτος μια βαυαρική γεύση ο μπασκετικός Παναθηναϊκός, ο οποίος τη βρίσκει απέναντί του απόψε (21.30) και να πώς η Μπάγερν Μονάχου μπήκε για τα καλά στην εφετινή ελληνική αθλητική ατζέντα!

Στις 23 Οκτωβρίου ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα πονοκεφαλιάζει για το πώς θα αναχαιτίσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και τον Τόμας Μίλερ, ενώ απόψε ο Τσάβι Πασκουάλ καταστρώνει τα σχέδιά του για να αντιμετωπίσει τον Στέφαν Γιόβιτς και τον Μάρτι Κόπονεν, τον οποίο παρεμπιπτόντως θα μπορούσε να έχει στη δική του δούλεψη και μάλιστα δύο φορές!

Το 2016 δεν τον πρόλαβε στην Μπαρτσελόνα και πριν από δύο μήνες δεν ευοδώθηκε το φλερτ του φινλανδού γκαρντ με τον Παναθηναϊκό…

Οι «επικίνδυνοι»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ονομάτισε και σημάδεψε τον σέρβο ρέκορντμαν των ασίστ σε έναν αγώνα (19 στις 12 Νοεμβρίου 2015, με τον Ερυθρό Αστέρα κόντρα στην τωρινή ομάδα του) και τον Κόπονεν ως τους βασικούς στόχους της στρατηγικής του.

«Αυτοί είναι οι δύο πιο επικίνδυνοι παίκτες της Μπάγερν και πρέπει να τους περιορίσουμε και ταυτόχρονα να ελέγξουμε τον ρυθμό» σχολίασε ο Πασκουάλ, που πήρε μαζί του στο Μόναχο τον Γιάννη Παπαγιάννη, αντί του Ιαν Βουγιούκα, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα προσωπικό πρόβλημα. «Στην παρούσα φάση δεν μετρούν τόσο οι καλές εμφανίσεις, όσο οι νίκες, αλλά θα προσπαθήσουμε να τα συνδυάσουμε» υπογράμμισε ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Την ίδια στιγμή ο Θανάσης Αντετοκούνμπο φωτογραφιζόταν με τον συνεπιβάτη τους στην πτήση, κινέζο ηθοποιό Ντάνιελ Χου, και έκανε like στην ανάρτηση της μητέρας του, Βερόνικας, η οποία εικονιζόταν με μια μπλούζα που γράφει τι σημαίνει το επώνυμο Αντετοκούνμπο… Το στέμμα, λέει, που έρχεται από τις μακρινές θάλασσες! Ο Παναθηναϊκός και η τετράκις πρωταθλήτρια Γερμανίας ξανανοίγουν παρτίδες μετά τον Νοέμβριο του 2014, όταν είχαν ξαναβρεθεί ενώπιος ενωπίω στη δεύτερη αγωνιστική.

Τότε μοιράστηκαν τις νίκες (75-81 στο Μόναχο και 87-72 στο ΟΑΚΑ) παρόντων τριών παικτών που παραμένουν ακόμη στις δύο ομάδες: του Τζέιμς Γκιστ, του Νίκου Παππά και του Βόσνιου Νιχάντ Τζέντοβιτς, ο οποίος διετέλεσε παίκτης του Πασκουάλ στην Μπαρτσελόνα, τις σεζόν 2007-08 και 2008-09, αγωνιζόμενος σε τέσσερα ματς της Ευρωλίγκας.

Δύο ξένοι στο Λαύριο

Tην ώρα που ο Γιάννης Κουζέλογλου ανακηρυσσόταν ΜVP της δεύτερης αγωνιστικής της Basket League, το Λαύριο ανακοίνωνε την απόκτηση του 29χρονου πρώην παίκτη του Αρκαδικού και της Κύμης, Κάμερον Τζόουνς (1,93). Επίσης ο Κολοσσός Ρόδου ενέταξε στο δυναμικό του τον 25χρονο αμερικανό γκαρντ Στέρλινγκ Γκιμπς (1,88), που αγωνιζόταν στην Ουγγαρία.