Ο Μάνι Χάρις πίνει μπίρες στο Βίλνιους και ο Κέβιν Πάντερ τρώει τορτελίνια στην Μπολόνια, αλλά απόψε μπορούν κάλλιστα να στείλουν τις ευχές και την ευλογία τους στην ΑΕΚ, ώστε να επαναλάβει το έπος της 14ης Μαρτίου… Εκείνο το βράδυ ο Χάρις σκόραρε 36 πόντους, ενώ ο Πάντερ μπουμπούνισε στα δυόμισι δευτερόλεπτα το τρίποντο με το οποίο η Βασίλισσα άλωσε το Νίμπουργκ με 93-82, κάλυψε το -10 (88-98) του ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στην οκτάδα του Champions League, στο οποίο έμελλε κιόλας να θριαμβεύσει!

Επτά μήνες αργότερα, απόψε (19.30) στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της ίδιας διοργάνωσης, η ΑΕΚ, απόντος του τραυματία Χάουαρντ Σαντ Ρος, βρίσκεται πάλι αντιμέτωπη με τους Τσέχους, αυτή τη φορά στην Πράγα, με στόχο να ρεφάρει την ήττα της από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στην πρεμιέρα.

Την ίδια ώρα στο «παλατάκι» της Πυλαίας ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Τέλεκομ Βόννης φιλοδοξώντας να πετύχει την πρώτη νίκη του, μετά την ήττα στη Βενετία.  Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα έχει για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα στη διάθεσή του τον Φιλ Γκος, αλλά θα απουσιάσουν ο Τζαμάλ Τζόουνς και ο Απόλλων Τσόχλας, ενώ παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του Ντάριους Γκάρετ. Η ελληνική τριλογία στη δεύτερη αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο στην Πάτρα με τον αγώνα ανάμεσα στον Προμηθέα και στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΝΤΗΣ