Ηταν το γκολ του Κριστιάνο Μπιράγκι στις καθυστερήσεις που τράβηξε την Ιταλία από την άβυσσο στην οποίο αιωρούνταν για 92 λεπτά. Η Σκουάντρα Ατζούρα επικράτησε με 1-0 της Πολωνίας πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη ύστερα από ένα ημερολογιακό έτος. Τελευταία φορά που νίκησε σε επίσημο παιχνίδι ήταν στις 9 Οκτωβρίου 2017 στην αναμέτρηση με την Αλβανία. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έκανε λόγο για μια νέα αρχή και ξεκαθάρισε πως δεν είναι μάγος για να τα κάνει όλα πολύ γρήγορα.

«Μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ, αλλά χρειάζεται υπομονή. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Ξαφνικά πετυχαίνεις γκολ στις καθυστερήσεις, ένα γκολ που αξίζεις, αλλά το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε λήξει χωρίς τέρματα». Ο Μαντσίνι φιλοσοφούσε μπροστά στην κάμερα της RAI, ίσως γιατί ένιωσε πως η επιτυχία με την καταστροφή απείχε μερικά δευτερόλεπτα. Το έγραψε και η «Ρεπούμπλικα»: «Η σωτηρία της Ιταλίας και το σημείο καμπής του Μαντσίνι».

Χτίσιμο

Ο 53χρονος προπονητής είχε επίσης το άγχος να παρουσιαστεί χθες ενώπιον του προέδρου της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα στη Ρώμη, με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων της ομοσπονδίας, φέρνοντας από το Χορζόφ ένα θετικό αποτέλεσμα.

«Ολο το ιταλικό ποδόσφαιρο θα είναι εκεί, είναι σημαντικό να πάμε με μια σημαντική νίκη όπως η χθεσινή και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό» σχολίασε ο επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής Τζιοβάνι Μαλάγκο. Ο Μαντσίνι χτίζει τη νέα Ιταλία με νεαρούς παίκτες οι οποίοι εντυπωσιάζουν με τις επιδόσεις τους. Οπως ο Κέβιν Λαζάνια που έκανε το ντεμπούτο του και ο Νικολό Μπαρέλα, ο οποίος θυμίζει στον Φάμπιο Καπέλο τον Μάρκο Ταρντέλι για τον δυναμισμό του.