Οι τρεις διαδοχικοί τραυματισμοί που έχουν αφήσει τον 20χρονο αμυντικό στο μηδέν, έπειτα από δύο μήνες δράσης για τη Λεβερκούζεν!

Τώρα είναι καλά. Τόσο καλά, που αν δεν υπήρχε η διακοπή ελέω των εθνικών ομάδων, θα μπορούσε να μπει κανονικά στο rotation της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Αυτό που προηγήθηκε όμως ήταν δοκιμασία για τον Παναγιώτη Ρέτσο. Για τον διεθνή αμυντικό που ακόμη δεν έχει καταφέρει να γράψει στο κοντέρ του ούτε μία επίσημη συμμετοχή για την αγωνιστική περίοδο 2018-19. Σε ένα μόνιμο ραντεβού με την ατυχία.

Ολα άρχισαν τον Ιούλιο στην προετοιμασία της Μπάγερ. Ενα απόγευμα ο 20χρονος τραυματίστηκε πέφτοντας από το ποδήλατο (!) σε μια άσκηση αντοχής. Ακολούθησε τον Αύγουστο, επί αυστριακού εδάφους, στην περίοδο των φιλικών, μια θλάση στον δικέφαλο που τον έβγαλε νοκάουτ ώς τα μέσα Σεπτεμβρίου. Πάνω που ήταν έτοιμος να μπει στις προπονήσεις με την ομάδα, νέος μυϊκός τραυματισμός, αυτή τη φορά στον προσαγωγό, πιθανότατα από τις ασκήσεις ενδυνάμωσης (βάρη) που είχαν εντάξει στο πρόγραμμά του οι γυμναστές της Μπάγερ. Φτάσαμε λοιπόν στα μέσα του Οκτωβρίου και ακόμη δεν έχει καταφέρει να ανοίξει λογαριασμό συμμετοχών. Φυσικά, δεν χάνει το κουράγιο του. Μέχρι τα Χριστούγεννα η Λεβερκούζεν έχει ακριβώς 15 επίσημα ματς στο καλεντάρι της. Οπερ σημαίνει ότι και χρόνο συμμετοχής θα βρει, και σιγά σιγά θα θελήσει να ξανακερδίσει τη θέση του στην 11άδα. Η χρονιά όμως φέτος είχε πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες. Πέρυσι ο Ρέτσος έφτασε στις 28 συμμετοχές (τις περισσότερες ως ακραίος μπακ). Φέτος ο στόχος της ομάδας ήταν να χτίσει πάνω του τη βασική γραμμή άμυνας, περνώντας τον στα στόπερ. Εκεί λοιπόν που επί της ουσίας ήταν «κολόνα» στο αρχικό σχέδιο, τώρα βρίσκεται να τρέχει για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Αλλαξε ο Τάσος

Αλλαξε μάνατζερ ο Τάσος Μπακασέτας. Τα δικαιώματά του ανήκουν πλέον στον Φεντερίκο Παστορέλο. Δηλαδή στον… Μπρούνο Τσιρίλο (φωτογραφία). Και μιας και ο άλλοτε σπουδαίος ιταλός αμυντικός έχει πάντα εξαιρετικές σχέσεις με την ΑΕΚ, όλα μοιάζουν πιο εύκολα στη συγκεκριμένη υπόθεση ανανέωσης που απασχολεί την Ενωση. Μια πολύ δύσκολη «ειδική κατηγορία» στην οποία η πρωταθλήτρια δεν έχει ώς τώρα μεγάλα ποσοστά ευστοχίας. Οι υποθέσεις του Λάζαρου, του Ανέστη, του Γιόχανσον, ακόμη και αυτή του Σιμόες που… εξελίσσεται, αυτό αποδεικνύουν.

Ο Μανόλο

Για την ιστορία πάντως και γιατί πραγματικά αξίζει να το γνωρίζετε, τον Τάσο Μπακασέτα τον έχει στην καρδιά του ο Μανόλο Χιμένεθ. Και η Λας Πάλμας έχει μεγάλη οικονομική άνεση. Αν υποθέσουμε ότι η  ομάδα από τα Κανάρια Νησιά θα καταφέρει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί για την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας; Τότε δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε την εμπλοκή της για τον διεθνή μεσοεπιθετικό. Κάποιοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν λεπτομέρειες, υπό αυτές τις συνθήκες θεωρούν δεδομένο πως εάν και… εφόσον θα έχουμε θέματα!

H συμφωνία για Λημνιό

Ο ΠΑΟΚ δεν το έχει ανακοινώσει επίσημα, αλλά είναι γεγονός.

Ο Δημήτρης Λημνιός έχει πλέον μια νέα συμφωνία με τον Δικέφαλο του Βορρά. Μια… ανταλλαγή καλύτερων οικονομικών αποδοχών με μια τεράστια ρήτρα εξαγοράς του συμβολαίου του. Στον διεθνή μεσοεπιθετικό οι κυπελλούχοι δίνουν πλέον για τα επόμενα τρία χρόνια συνολικές αποδοχές 980.000 ευρώ (φέτος 280.000 και στη συνέχεια 320.000, 380.000). Το συμβόλαιό του παραμένει ώς το καλοκαίρι του 2021, όπως ήταν αρχικά. Και η ρήτρα του; Ανέβηκε από τα 5 στα 15 εκατ. ευρώ!

Τώρα αρχίζει

Δύο τα ενδιαφέροντα πλέον στον Παναθηναϊκό έπειτα από τη συμφωνία του Γιάννη Αλαφούζου με τον Παϊρότζ (φωτογραφία) για το ιδιοκτησιακό. Το πρώτο αυτονόητο: αν θα εμφανιστούν τα χρήματα που χρειάζονται για να αλλάξουν εποχή στους Πράσινους. Το δεύτερο πολύ πιο… πικάντικο. Διότι όλο το καλοκαίρι οι άνθρωποι του Παϊρότζ (οι φίλοι του μάνατζερ) πρότειναν ποδοσφαιριστές στον Νταμπίζα για το πράσινο ρόστερ, αλλά εκείνος τους απέρριπτε. Δεν πήρε ούτε έναν! Πόσο λοιπόν η στάση του μπορεί να επηρεάσει τα νέα δεδομένα;

Κοιτάει ψηλά

Στην κορυφή ο Ατρόμητος, βασικός ο Μπάλαζ Μέγερι (φωτογραφία). Ο ούγγρος τερματοφύλακας όμως δεν φαίνεται να έχει κατά νου σοβαρά το ενδεχόμενο να μείνει για πολύ στο Περιστέρι και ας έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο. Επέλεξε τον Ατρόμητο για να βρει χρόνο συμμετοχής έπειτα από μια κακή σεζόν στη Γερμανία. Αν φέτος όμως όλα του πάνε καλά, προφανώς το καλοκαίρι θα εξετάσει με πολύ προσοχή τις… προοπτικές του μέλλοντος. Ετσι τουλάχιστον λένε καλοί του φίλοι.