Τόσο η Opel όσο και η Vauxhall είδαν τον Σεπτέμβριο τα μερίδιά τους να αυξάνονται κατά 7% στην ευρωπαϊκή αγορά. Ειδικότερα η Opel πέτυχε αύξηση μεριδίου αγοράς σε 11 χώρες, όπως στην αγορά της Γερμανίας όπου η μάρκα είδε το μερίδιό της να αυξάνεται στο 9,5%. Το υψηλότερο μερίδιο για την Opel στην Ευρώπη κατεγράφη στην Ολλανδία (10,4%). Στη χώρα μας, η Opel βρέθηκε στη δεύτερη θέση ταξινομήσεων επιβατικών τον Σεπτέμβριο με μερίδιο αγοράς 9,1%, ενώ πολύ καλή πορεία κατέγραψε και το Astra αυξάνοντας το μερίδιό του στην κατηγορία στο 18,9%.

Φεύγει το Avensis, έρχεται το Camry

Mπορεί το Avensis να φεύγει από την γκάμα της Toyota, όμως η θέση δεν θα μείνει κενή. Το Camry είναι το πολυτελές σεντάν μοντέλο που θα πάρει τη θέση του. Το ευρύχωρο ιαπωνικό μοντέλο θα προσφέρεται σε υβριδική έκδοση, με βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων και ηλεκτρικό μοτέρ. Οι εκπομπές ρύπων είναι στα 98 γραμμάρια/χλμ. με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου στα 4,2 λίτρα. Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Kάθε 10 λεπτά και ένα Leaf

Το Nissan Leaf, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο των Ιαπώνων, βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων. Συγκεκριμένα, από την αρχή του λανσαρίσματός του στην ευρωπαϊκή αγορά εδώ και έναν χρόνο κυκλοφορούν 26.000 Leaf. Μάλιστα, η ιαπωνική φίρμα αναφέρει ότι κάθε 10 λεπτά πωλείται και ένα Leaf στη Γηραιά Ηπειρο! Το Leaf είναι ιδιαίτερα δημοφιλές εμπορικά σε Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία. Επίσης, στη Νορβηγία, το Nissan Leaf έρχεται πρώτο σε πωλήσεις για το 2018. Προσφέρεται και στη χώρα μας με τιμή που ξεκινά από τις 32.990 ευρώ.

Aνεβάζει τους τόνους σε επιδόσεις η Tesla

Αν κάποιοι πίστευαν ότι η Tesla, πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση, θα έμενε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, μάλλον έπεσαν έξω. Το νέο Model S φαίνεται να κερδίζει σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε επιδόσεις, όσο και σε αυτονομία. Ετσι, το νέο σπορ μοντέλο του Ελον Μασκ υπόσχεται τελική ταχύτητα 400 χλμ./ώρα, επιτάχυνση από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 1,9» (όσο ένα μονοθέσιο της Formula) και αυτονομία έπειτα από μια πλήρη φόρτιση 1.000 χιλιόμετρα. Πιο απλά, ο ανταγωνισμός μπορεί από τώρα να τρέμει!