Τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα ετοιμάζουν τα διαβατήριά τους για τις αντιπροσωπείες των ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας. Και τα τέσσερα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα, έχουν εξαιρετικά αυξημένη αυτονομία και ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια των SUV.

Kia e-Nero. Το Kia e-Nero είναι το νέο ηλεκτρικό της κορεατικής φίρμας. Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 7,8». Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η αυτονομία του, που σύμφωνα με την Kia με μία φόρτιση στην μπαταρία των 64 kWh (διατίθεται και με μικρότερη 39,2 kWh) εξασφαλίζει 485 χιλιόμετρα απρόσκοπτης κίνησης σε μεικτές συνθήκες. Aκόμη μεγαλύτερη είναι η αυτονομία σε αστική χρήση, μια και με την ανάκτηση της ενέργειας, λόγω των συχνών επιβραδύνσεων, η αυτονομία αγγίζει τα 615 χιλιόμετρα. Το ηλεκτρικό e-Nero αναμένεται στην ελληνική αγορά το 2019.

Audi e-tron.  Το Audi e-tron αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής της Audi. To γερμανικό μοντέλο κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που τροφοδοτούνται από μια γενναιόδωρη συστοιχία μπαταριών 95 kWh. Η μέγιστη ισχύς είναι 408 ίπποι. Το ηλεκτρικό SUV μπορεί να πιάσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7», ενώ η τελική του περιορίζεται στα 200 χλμ./ώρα. Η αυτονομία του e-tron ύστερα από μια πλήρη φόρτιση ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα βάσει προδιαγραφών WLTP. Θα είναι διαθέσιμο προς τα τέλη του 2018, αρχές 2019 και η τιμή του στη Γερμανία θα ξεκινά από τα 79.900 ευρώ.

DS 3 Crossback Ε-Τense. Το νέο DS 3 Crossback θα ενισχύσει την γκάμα του και με την ηλεκτρική εκδοχή του, την Ε-Τense. Η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων. Ο συγκεκριμένος κινητήρας λαμβάνει την ισχύ του από μία μπαταρία ιόντων λιθίου με ισχύ 50 kW που είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του αυτοκινήτου. Η αυτονομία του DS 3 Crossback θα φτάνει τα 300 χλμ. Η γαλλική φίρμα αναφέρει ότι η φόρτιση των μπαταριών δεν ξεπερνά τις πέντε ώρες μέσω ταχυφορτιστή 100 kW, ενώ για τα 0-100 χλμ./ώρα θα χρειάζεται 8,7». Θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2019.

Mercedes-Benz EQC. To πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes-Benz, το EQC – όντας ένα ακόμη SUV με μηδενικές εκπομπές ρύπων -, αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά – και στην ελληνική – το πρώτο τρίμηνο του 2019. Το ευρείας παραγωγής ηλεκτρικό μοντέλο διαθέτει για την κίνησή του δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 407 ίππους. Η νέα Mercedes EQC υπόσχεται επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5». Η ενέργεια θα αποθηκεύεται σε μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου των 80 kWh. Η αυτονομία του θα είναι στα 450-500 χιλιόμετρα.