Η ισπανική αγορά ταιριάζει στον Αρη. Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του προερχόμενοι από το ισπανικό πρωτάθλημα και το πλέον σημαντικό είναι ότι με αυτούς στο ρόστερ ο Αρης είχε εξαιρετική πορεία. Ο Πάκο Ερέρα είναι γνώστης της ισπανικής αγοράς και από αυτήν επέλεξε να γεμίσει το ρόστερ. Οχι μόνο με Ισπανούς, αλλά γενικότερα με ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε ισπανικούς συλλόγους.

Αναδρομή στο παρελθόν

Από το 2005, και για έξι χρόνια, ο Αρης είχε δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα που είχε πολύ καλή πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η μεγάλη στιγμή ήταν τον Δεκέμβριο του 2010 όταν νίκησε στο (τότε) Βιθέντε Καλντερόν την Ατλέτικο Μαδρίτης (με Γοδίν, Αγουέρο, Ντε Χέα, Φορλάν) 3-2. Στην ενδεκάδα εκείνου του αγώνα ήταν βασικοί ισπανοί ποδοσφαιριστές που έκαναν σημαντική καριέρα με τη φανέλα του Αρη. Ο αμυντικός Οριόλ, οι επιθετικοί Σέρχιο Κόκε και Φρανθίσκο Χαβίτο. Οι δύο τελευταίοι είχαν μάλιστα σκοράρει.

Ενας ισπανός παίκτης που πρόσφερε πολλά στον Αρη για μία τετραετία ήταν ο Τόνι Κάλβο, που προερχόταν από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

Επιστροφή στη σημερινή ομάδα. Αυτή λοιπόν τη συνταγή ακολούθησε και ο Ερέρα με προοπτική να γίνει πάλι η ομάδα πρωταγωνίστρια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα τον δικαιώνουν. Οι επιλογές του από το ισπανικό πρωτάθλημα αποδεικνύονται λίρα εκατό, καθώς όλοι είναι βασικά στελέχη.

Το τέρμα

Κάτω από τα δοκάρια είναι ο 27χρονος τερματοφύλακας Χουλιάν Κουέστα, παιδί των ακαδημιών της Σεβίλλης, που δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ. Μάλιστα στο προχθεσινό ματς με τον Λεβαδειακό απέκρουσε το πέναλτι του Μαρκόφσκι.

Σπουδαία δουλειά στη μεσαία γραμμή κάνει ένας άλλος Ισπανός, ο 30χρονος Χαβιέ Ματίγια, που άρχισε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ, συνέχισε στην πρώτη ομάδα, ενώ φόρεσε επίσης τη φανέλα της Μπέτις, της Μούρθια και της Ελτσε.

Επίσης, οι αμυντικοί Αλεξ Μενέντες (Σπόρτινγκ Χιχόν, Τζιρόνα, Ρέους) και Φραν Βέλεθ (Λογρονές, Αλμερία).

Το σκάουτινγκ του Πάκο Ερέρα περιελάμβανε και ποδοσφαιριστές από άλλες χώρες, που γνώριζε όμως από το ισπανικό πρωτάθλημα. Ο αργεντινός μέσος Ματέο Γκαρσία ανήκει στη Λας Πάλμας, ενώ έχει περάσει επίσης από Οσασούνα και Αλκορκόν. Ο Πορτογάλος Μπρούνο Γκάμα έχει αγωνιστεί σε Λα Κορούνια και Αλκορκόν, ενώ και ο Νικολάς Μαρτίνεθ έχει φορέσει τη φανέλα της Μούρθια. Ο πορτογάλος μεσοεπιθετικός δεν έχει μπει ακόμα στο rotation, όπως επίσης ο αλβανός στόπερ Μέργκιμ Μάβραϊ, που έφτασε στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή και ακόμα δεν είναι έτοιμος.

Χημεία

Οι μοναδικοί από τους βασικούς που δεν έχουν περάσει από την Ισπανία είναι ο αργεντινός μέσος Νίκολας Κολάσο και ο αλβανός αμυντικός Μιγκιέν Μπάσα (έχει αγωνιστεί σε Ελβετία και Ιταλία).

Ολοι αυτοί οι παίκτες, πλαισιωμένοι από πολύ καλούς Ελληνες (Δεληζήσης, Τζανακάκης, Ναζλίδης, Σιώπης), αλλά και ποδοσφαιριστές που έχουν γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος (Γιουνές, Ντιγκινί), δημιουργούν ένα αξιόπιστο ρόστερ.