Το ποδόσφαιρο βρίθει παραδειγμάτων οικογενειακής παράδοσης. Είναι αναρίθμητοι οι γιοι που εμπνεύστηκαν από την περπατησιά των γονιών τους επιχειρώντας να σταδιοδρομήσουν με τη σειρά τους στο ποδόσφαιρο.

Συρρικνώνεται ωστόσο ο αριθμός αν απομονωθούν περιπτώσεις με τέκνα που αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του πατρός. Οπως ο Χρήστος Δώνης δηλαδή, ο οποίος την τρέχουσα σεζόν έχει κόουτς στον Παναθηναϊκό τον πατέρα του Γιώργο.

Δεν είναι όμως η μοναδική φαμίλια στην Ελλάδα με μπαμπά προπονητή και γιο ποδοσφαιριστή που συνυπάρχουν στην ίδια ομάδα.

Μάκης – Νίκος Κατσαβάκης

Σε τρεις συλλόγους καθοδήγησε το τέκνο του ο Μάκης Κατσαβάκης. Πριν κλείσει τα 20 του χρόνια ο Νίκος είχαν συνεργαστεί ήδη δύο φορές στην Α’ Εθνική. Πρώτα στη Βέροια το 1996-97 και μετά στην Καβάλα το 1998-99. Αντάμωσαν και στη γενέτειρά τους, τις Σέρρες, θητεύοντας μαζί στον Πανσερραϊκό της Β’ Εθνικής το 2001-02. Ο στόπερ Νίκος Κατσαβάκης πάντως καταξιώθηκε μετέπειτα ως παίκτης της Ανόρθωση με συμμετοχές και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σάκης – Βαγγέλης Τσιώλης

Σε 24 αγώνες στη Β’ Εθνική και σε 41 παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα ο κόουτς Σάκης Τσιώλης επιστράτευσε στον αγωνιστικό χώρο και τον γιο του Βαγγέλη (σε θέση αριστερού μπακ). Συνυπήρξαν σε Πανηλειακό (2002-03, 2003-04) και Θρασύβουλο (2008-09). Μετά την απόσυρσή του από την αγωνιστική δράση, ο Βαγγέλης Τσιώλης άρχισε τη συλλογή διπλωμάτων προπονητικής και εντάχθηκε στο τιμ του πατέρα του ως αναλυτής αγώνων.

Γιάννης – Γιώργος Πετράκης

Τη σεζόν 2004-05 που ο Αστέρας Τρίπολης άρχισε να τραβάει την ανιούσα με αφετηρία τη Δ’ Εθνική, ο προπονητής Γιάννης Πετράκης είχε στο ρόστερ της ομάδας και τον γιο του Γιώργο. Μετέπειτα συνεργάστηκαν και στον Αστέρα Ρεθύμνου τόσο στην τέταρτη κατηγορία όσο και στη Γ’ Εθνική. Ο μέσος Γιώργος Πετράκης (γεννηθείς το 1988) κρέμασε πάντως τα παπούτσια του σε ηλικία μόλις 25 ετών έχοντας κολλήσει το «μικρόβιο» του προπονητή από τον πατέρα του. Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2017 πριν από τα 30ά του γενέθλια κλήθηκε να κοουτσάρει για πρώτη φορά και σε επαγγελματική κατηγορία (τον ΑΟ Χανιά Κισσαμικό στη Football League διάγοντας εξαιρετική σεζόν με ένα νεανικό σύνολο).

Γιάννης – Δημήτρης Νταλακούρας

Ο διαχρονικός στρατιώτης του Παναιτωλικού Γιάννης Νταλακούρας καθοδήγησε και τον γιο του Δημήτρη στην Κ20 της ομάδας του Αγρινίου τη σεζόν 2017-18 (μέχρι τον Ιανουάριο που τον διαδέχτηκε ο Λουτσιάνο). Ο 19χρονος μέσος – που είναι μέλος και της Εθνικής Νέων – έχει προωθηθεί πλέον στην πρώτη ομάδα των «Καναρινιών».

Δημήτρης – Γιάννης Καλαϊτζίδης

Το 2011-12 ο 18χρονος τότε Γιάννης Καλαϊτζίδης δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στη Βέροια της Football League, παρ’ ότι ήταν κόουτς ο πατέρας του. Ξανάσμιξαν το 2016-17 στον Απόλλωνα Πόντου, με τον γιο να καταγράφει συμμετοχές ως κεντρικός μέσος και στην πορεία ανόδου από τη Γ’ Εθνική και την επόμενη περίοδο (2017-18) στη δεύτερη κατηγορία. Και έπεται συνέχεια, αφού συνεχίζουν τη σύμπλευση.

Τάκης – Νίκος Λεμονής

Τον Δεκέμβριο του 2003 είχε αναλάβει την Καλλιθέα ο Τάκης Λεμονής και το καλοκαίρι του 2004 εντάχθηκε στο ρόστερ της ομάδας και ο πρωτότοκος γιος του, ο Νίκος. Δεν επιστρατεύτηκε πάντως σε κανένα επίσημο παιχνίδι, ενώ τα επόμενα χρόνια αγωνίστηκε σε ομάδες της Δ’ Εθνικής.

Βασίλης – Κώστας Κατσουράνης

Σε ηλικία 14 ετών έβγαλε το πρώτο του δελτίο στον Παναχαϊκό (στο τοπικό της ΕΠΣ Αχαΐας) ο Κώστας Κατσουράνης, με τον πατέρα του (Βασίλη) να έχει τότε τη διπλή ιδιότητα παίκτη – προπονητή στην ομάδα. Συνυπήρξαν μετά και στη Δόξα Χαλανδρίτσας, ώσπου το καλοκαίρι του 1996 ο Κατσουράνης άνοιξε τα φτερά του με πρώτο επαγγελματικό προορισμό την Παναχαϊκή.

Σε τρεις ομάδες ο Μίτσελ με τον Αδριάν

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού Μίτσελ Γκονθάλεθ συνυπήρξε με τον γιο του Αδριάν σε τρεις ομάδες: Ρεάλ Β’ (2006-07), Χετάφε (2008-10) και Μάλαγα (2017-18). Τον χρησιμοποίησε για 3.288 αγωνιστικά λεπτά σε 48 αγώνες (4 γκολ, 8 ασίστ, 2 αποβολές).