Το σαββατιάτικο παιχνίδι στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και την Ξάνθη είναι από εκείνα που κανείς δεν θυμάται ακόμα και λίγα… λεπτά μετά το σφύριγμα της λήξης. Το τελικό 0-0 φανερώνει πολλά ή καλύτερα για να ακριβολογούμε, φανερώνει τα πάντα αναφορικά με την εικόνα της αναμέτρησης καθώς ούτε ο Ατρόμητος αλλά ούτε και η Ξάνθη κατάφεραν να παρουσιάσουν κάτι ελκυστικό. Οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες λιγοστές, ο ρυθμός υποτονικός και τα λάθη πολλά.

Βέβαια πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, καθώς η Ξάνθη κατάφερε να πάρει τον πρώτο της βαθμό σε μια δύσκολη έδρα. Από την άλλη, ο Ατρόμητος ήθελε να διπλασιάσει τις νίκες του (μετά την πρεμιέρα στο Αγρίνιο) αλλά δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός.

Η ομάδα του Περιστερίου είχε κατοχή στο ματς, χωρίς όμως η συγκεκριμένη υπεροχή να μεταφράζεται σε ευκαιρίες. Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη έδειξε να έχει μεγαλύτερη προσοχή στην προσπάθεια να μη δεχθεί γκολ και δεν χωρά αμφιβολία ότι ο προπονητής της ομάδας της Θράκης, Μίλαν Ράσταβατς, πέτυχε τον στόχο του.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε πάντως να πιέσει στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού, με τον Ούμπιντες να βρίσκει διαδρόμους προς την περιοχή των φιλοξενουμένων αλλά το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ο προπονητής του Ατρομήτου, Νταμίρ Κάναντι, αφού έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα: «Η Ξάνθη δεν ήρθε για να παίξει αμυντικά. Ο αντίπαλός μας πήρε τον βαθμό και αυτό πρέπει να το αποδεχθούμε. Εχουμε πολλές δυνατότητες για να αλλάξουμε τον σχηματισμό της ομάδας μας. Δεν μπορούμε όμως να σκεφτόμαστε παίκτες που ήταν πέρυσι στην ομάδα, όπως ο Ουάρντα και ο Ντιγκινί. Στόχος μας είναι να εξελίξουμε την ομάδα με τους ποιοτικούς παίκτες που έχουμε στο ρόστερ». Ο προπονητής της Ξάνθης, Μίλαν Ράσταβατς, υποστήριξε ότι η ομάδα του είχε πιο καλές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την αντίδραση που έβγαλαν μετά το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Θέλαμε να είμαστε πιο επιθετικοί στον τρόπο παιχνιδιού μας. Παίξαμε για να πάρουμε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, αν και είχαμε καλύτερες ευκαιρίες από τον Ατρόμητο», τόνισε ο προπονητής της Ξάνθης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα.

Ατρόμητος: Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Μπουσούλατζιτς (75′ Ενσικουλού), Μανούσος (61′ Ούμπιντες), Βασιλακάκης, Κουλούρης, Μάτσον, Μπρούνο (46′ Μούγιακιτς), Ρισβάνης, Γιαννούλης.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Καμαρά, Κασάδο, Σιλά, Γέντριτσεκ (85′ Αλμέιδα), Φλίσκας, Ντε Λούκας, Κίκε (38′ Κοβάτσεβιτς), Μπαξεβανίδης, Φασίδης, Καντά (73′ Κάστρο).