Δεν είναι καλός οδηγός η βιασύνη, ούτε κούρσα ταχύτητας οι πιο γρήγορες προβλέψεις. Μόλις ξεκίνησε το πρωτάθλημα, μια διοργάνωση που από τη φύση της αναδεικνύει την υπομονή σε αρετή. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι βιάζονται να αποδείξουν πράγματα. Βιάζονται τόσο, που μόλις σε μια στροφή πρόλαβαν και κατέθεσαν διαπιστευτήρια για τις προθέσεις τους αφήνοντας στην άκρη τα προσχήματα. Ο ΠΑΟΚ, για παράδειγμα, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα. Οχι φυσικά για το ποδόσφαιρο που παρουσίασε κόντρα στον Αστέρα, αλλά για την ευκολία με την οποία ξεκλειδώθηκε για χάρη του αυτή η πρώτη δύσκολη άσκηση. Το πέναλτι που έδωσε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης στη βουτιά του Πρίγιοβιτς έγινε… τρίποντο και εξώφυλλο στο νέο τεύχος της «εξυγίανσης» που φυσικά παραμένει στο πόστο της για να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε πέρυσι. Χωρίς αυτό το σφύριγμα ο Δικέφαλος του Βορρά – που ξεκίνησε με -2 – θα ήταν ήδη τέσσερις ή ακόμη και πέντε βαθμούς πίσω από ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο γκρουπ των διεκδικητών. Δεν είναι. Φέτος πάει για ρεκόρ αποτελεσματικότητας.  Φυσικά ο έμπειρος ρέφερι θα μπορούσε να το αποφύγει αυτό το λάθος, αν η κυβέρνηση και η ΕΠΟ έκαναν πράξη τη δέσμευση του Ιανουαρίου για τη χρήση του VAR. Δύο υπουργοί (Παππάς – Βασιλειάδης) και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αγκαλιασμένοι είχαν ανακοινώσει πως από τον Σεπτέμβριο τελειώνει αυτή η ιστορία με τη διαιτησία με την εγκατάσταση του Video Assistant Referee στα γήπεδα της χώρας. Πιστέψαμε τότε πως εννοούσαν τον Σεπτέμβριο του 2018. Κάναμε λάθος όμως. Ο μήνας ήταν σωστός. Το έτος δεν… πιάσαμε. Μπορεί να φταίει η εμπλοκή του υπουργού Παππά με το Διάστημα. Μπορεί εκεί τον χρόνο να τον μετρούν αλλιώς!

Με τη χρήση του VAR θα είχε γλιτώσει μια – ακόμη – τραγική διαιτησία και ο «κορυφαίος» Σιδηρόπουλος στην Ξάνθη, εκεί όπου οι πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού νίκησαν κόντρα σε… 12. Θα είχε γλιτώσει όμως και ο Κουμπαράκης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης τα απόνερα της κακής συνεργασίας του με τον (δεύτερο βοηθό) Τζιώτζιο. Δύο καθαρά πέναλτι σε απόσταση τριών-τεσσάρων λεπτών με το ματς στο 0-0. Δόθηκε το ένα. Και πάλι καλά να λένε οι Ερυθρόλευκοι, που τουλάχιστον έχουν την περσινή εμπειρία και δεν ψάχνουν σύννεφο να… πέσουν από την έκπληξη. Στη Ριζούπολη, τον Απρίλιο, ένας Κατσικογιάννης δεν έδωσε κανένα στα τέσσερα! Το ζητούμενο είναι να παραμείνουν ψύχραιμοι και στο πλάνο τους. Να εμπιστευθούν και να στηρίξουν το πλάνο τους. Και να συνεχίσουν να παρουσιάζουν καλό ποδόσφαιρο. Αυτό που ήδη γεμίζει το Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Η μόνη που δεν ενεπλάκη στη φασαρία του Σαββατοκύριακου είναι η ΑΕΚ, που σήμερα μάλλον έχει στην ατζέντα της το πιο σημαντικό ματς της σεζόν. Εκείνο των 35 εκατ. ευρώ και της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρασε εύκολο βράδυ κόντρα στον ΠΑΣ. Εφυγε γράμμα όμως από τον Νότο στον Βορρά, με την επιστροφή του Γιώργου Κομίνη στη δράση που αν και μέσα στο καλοκαίρι, βγήκε από την κατάψυξη…

Αντε και καλή χρονιά…