Την ώρα που το συνεργείο της ΕΡΤ έψαχνε στην Ιθάκη ιδανικό μέρος με υπέροχη θέα του λιμανιού τού Βαθέος ώστε να μαγνητοσκοπήσει το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΕΡΤ ζήτησε και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Ηταν η πρώτη φορά από τότε που ο Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος του κόμματος που δεχόταν αντιπροσωπεία εργαζομένων στην κρατική ΕΡΤ. Και ήταν επίσης η πρώτη φορά που εργαζόμενοι της ΕΡΤ (οι οποίοι δήλωσαν ότι ο Καλφαγιάννης και η ΠΟΣΠΕΡΤ αρνούνται να τους αναγνωρίσουν) ζήτησαν συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τότε που έπεσε το μαύρο στη Δημόσια Τηλεόραση.

Κύριος σκοπός τους ήταν, όπως είπαν, να πληροφορηθούν τι σκοπεύει να πράξει η ΝΔ όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Εάν δηλαδή σκοπεύει να κλείσει την ΕΡΤ και να απολύσει τους υπαλλήλους της. Είπαν μάλιστα στον πρόεδρο της ΝΔ ότι οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στη Δημόσια Τηλεόραση λένε ότι εάν ψηφιστεί η ΝΔ ως κυβέρνηση τότε όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ η Δημόσια Τηλεόραση θα πωληθεί σε ιδιώτες.

Ο Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει όλο το πρόγραμμά του κόμματός του για την ΕΡΤ. Είχε δώσει τόση σημασία στη συνάντησή του με τους εργαζομένους της ΕΡΤ και τέτοια πρόθεση να απαντήσει στις ερωτήσεις τους, που την ώρα που συνομιλούσε μαζί τους ένας συνεργάτης του τον ειδοποίησε ότι αρχίζει το διάγγελμα του Πρωθυπουργού από την Ιθάκη. Ο Μητσοτάκης είπε ότι το διάγγελμα μπορεί να… περιμένει και ότι θα το δει μαγνητοσκοπημένο, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η συνάντησή του με τους εργαζομένους της ΕΡΤ.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ. Ετσι άνοιξε τα χαρτιά του για τη Δημόσια Τηλεόραση. Τους διαβεβαίωσε στην αρχή πως στις προθέσεις του δεν είναι να κλείσει κανένα κανάλι και κυρίως τα τρία κρατικά κανάλια: «Ούτε μαύρο ούτε άσπρο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αυτό, είπε, προβλέπεται και στο πρόγραμμα

του κόμματος. Εν συνεχεία διέψευσε κατηγορηματικά όλα αυτά που αφήνουν να διαρρεύσουν οι συριζαίοι συνδικαλιστές ότι δήθεν

θα κάνει απολύσεις, λέγοντάς όμως ότι όλοι οι υπάλληλοι θα περάσουν από αξιολόγηση, όπως συμβαίνει στους δημοσίους υπαλλήλους. «Εκείνο που θέλουμε» τόνισε «είναι να υπάρξει μία αμερόληπτη και αντικειμενική τηλεόραση που να εξυπηρετεί (να ενημερώνει και να ψυχαγωγεί) τον κόσμο και όχι κόμματα. Το σημερινό καθεστώς της ΕΡΤ δεν μπορεί και δεν πρέπει να διατηρηθεί με τη μορφή που είναι σήμερα. Από την πρώτη ημέρα της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, θα είναι ορατή η αλλαγή στη Δημόσια Τηλεόραση».