Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Πέμπτης την Μπέρνλι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και οι Ερυθρόλευκοι προετοιμάζονται για το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τους Αγγλους. Σ’ αυτό το πλαίσιο πραγματοποίησε ταξίδι στην Αγγλία ο προπονητής των Ερυθρολεύκων Πέδρο Μαρτίνς (μαζί με τον Κριστιάν Καρεμπέ) και παρακολούθησε το χθεσινό ματς της αντιπάλου των Πειραιωτών με τη Γουότφορντ.

Η Μπέρνλι υποδέχθηκε τις Σφήκες και ηττήθηκε με 3-1 υπό το βλέμμα του πορτογάλου κόουτς της ομάδας του Πειραιά, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Ο 48χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού ήταν στις εξέδρες του γηπέδου καθώς ήθελε να δει από κοντά την Μπέρνλι ώστε να σχηματίσει την καλύτερη δυνατή εικόνα για τον τρόπο παιχνιδιού των Αγγλων. Ο Μαρτίνς είδε λοιπόν την προσεχή αντίπαλο των Ερυθρολεύκων να χάνει εντός έδρας από τη Γουότφορντ, σε ένα παιχνίδι όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι φτάνοντας δίκαια στην επικράτηση. Η Γουότφορντ προηγήθηκε μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Γκρέι αλλά η Μπέρνλι απάντησε αμέσως, ισοφαρίζοντας με γκολ του Ταρκόφσκι. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα πίεσε τη Γουότφορντ μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει δεύτερο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν αισθητά την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο και πετυχαίνοντας δύο ακόμα τέρματα (Ντίνι 48′ και Χιουγκς 51′) πήραν τη νίκη με 3-1.

Ο Μαρτίνς θα δώσει το «παρών» στη σημερινή προπόνηση των Ερυθρολεύκων στον Ρέντη και θα μιλήσει στους παίκτες του για την Μπέρνλι, αναλύοντας τον τρόπο παιχνιδιού της αγγλικής ομάδας. Το σίγουρο είναι ότι ο προπονητής των Πειραιωτών θα ζητήσει από τους παίκτες να δείξουν μεγάλη προσοχή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και θα δείξει σε βίντεο στιγμιότυπα από τα τελευταία παιχνίδια της Μπέρνλι σε Γιουρόπα αλλά και Πρέμιερ Λιγκ.

Ποιότητα και στην επίθεση με Χασάν

Ο Ολυμπιακός έκανε τη μεταγραφή του καλοκαιριού με την απόκτηση του Γκιγέρμε από τη Λα Κορούνια αλλά οι Ερυθρόλευκοι δεν σταματούν την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού τους, προχωρώντας στην εφαρμογή του πλάνου για ριζική ανασυγκρότηση. Οι Πειραιώτες λοιπόν πρόσθεσαν ποιότητα και στην επιθετική τους γραμμή με την απόκτηση του Αχμέντ Χασάν από την Μπράγκα, έναν παίκτη που ήθελε ο προπονητής της ομάδας του Λιμανιού. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πολύ καλή άποψη για τον 25χρονο σέντερ φορ και έχει συνεργαστεί με τον Χασάν στην Πορτογαλία, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή του Αιγύπτιου από τον προπονητή των Πειραιωτών.

Τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού δεν έχασαν χρόνο και ξεκίνησαν ήδη προπονήσεις στο προπονητικό κέντρο των Ερυθρολεύκων στον Ρέντη, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως δηλώθηκαν στην ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας του Λιμανιού και είναι στη διάθεση του προπονητή τους για τα παιχνίδια με την Μπέρνλι. Αμφότεροι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στην αποστολή του Ολυμπιακού για τον πολύ σημαντικό αγώνα της Πέμπτης απέναντι στους Αγγλους στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Υπέρβαση

Βέβαια ο Μαρτίνς θα περιμένει πρώτα να μιλήσει με τους δύο παίκτες και εν συνεχεία θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις του. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση των δύο μεταγραφών που προαναφέραμε.

Η διοίκηση των Ερυθρολεύκων έκανε την υπέρβαση προχωρώντας στην απόκτηση των δύο παικτών οι οποίοι ήταν στην κορυφή της λίστας που είχε καταρτίσει ο Μαρτίνς κι έτσι ο 48χρονος προπονητής του Ολυμπιακού είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο κόουτς των Ερυθρολεύκων είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και από τη γενικότερη συγκρότηση του ρόστερ και όχι μόνο από τις δύο τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις, με τον Μαρτίνς να επισημαίνει ότι όλα κυλούν βάσει του αρχικού σχεδιασμού.