Είναι αλήθεια ότι το «δίδυμο» Αστέρα Τρίπολης – Ατρομήτου μας πλήγωσε με τους δύο αποκλεισμούς την ίδια μέρα. Δεν αποκλείστηκαν από καλύτερες ομάδες και αυτό πείραξε περισσότερο. Η Ελλάδα δεν βρήκε τους βαθμούς που ήθελε, αφού οι δύο ελληνικές ομάδες δεν πέτυχαν ούτε νίκη σε τέσσερις αναμετρήσεις. Δύο ισοπαλίες, δύο ήττες.

Οι κληρώσεις ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πάγωσαν ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα. Ευτυχώς… ζεσταθήκαμε με την εικόνα τους. Η Ελλάδα είχε ανάγκη τους βαθμούς από τους Δικεφάλους, αφού έβλεπε να πέφτει στην κατάταξη της UEFA επικίνδυνα.

Η μυθική ανατροπή του ΠΑΟΚ ήρθε να επιβεβαιώσει ότι οι Θεσσαλονικείς δεν δημιουργούν μονάχα μια ποιοτική ομάδα, αλλά και μια ομάδα φτιαγμένη από ατσάλι. Ο ΠΑΟΚ μετράει 27 νίκες στα τελευταία 28 παιχνίδια του. Μπαίνει στο γήπεδο γνωρίζοντας πώς να κερδίσει. Με την αυτοπεποίθηση του νικητή. Του καλύτερου. Οποιον κι αν έχει απέναντί του, όπως και να έρθει το ματς. Απέναντι στη Σπαρτάκ θα μπορούσε να είχε λυγίσει. Το 0-2 στο 17′ είναι βαρύ. Ασήκωτο. Ομως εκείνος σηκώθηκε και… ξετίναξε τους Ρώσους.

Η ΑΕΚ είχε και εκείνη τις συνθήκες εναντίον της. Με γκολ στην πλάτη από το ξεκίνημα, σε μια δυνατή έδρα, απέναντι σε βρετανική ομάδα πολύπειρη. Με σπουδαίο προπονητή και εξαιρετικούς παίκτες. Ο Ουζουνίδης όμως είναι… λεφτά στην τράπεζα. Ομάδα του Ουζουνίδη δεν θα πετάξει ποτέ λευκή πετσέτα. Το γκολ του Κλωναρίδη ήταν μήνυμα. Η αντοχή στο σφυροκόπημα της Σέλτικ, όταν η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες, ήταν η απόδειξη πως η ΑΕΚ του Ουζουνίδη μπορεί να φτάσει ψηλά στην Ευρώπη.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ανάσανε και η επόμενη εβδομάδα είναι καθοριστική. Αν έρθουν τρεις προκρίσεις (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού), η βαθμολογία θα αλλάξει. Θα μας βρει πιο ψηλά και με περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσουμε και πάλι στο μέλλον ευνοϊκότερες συνθήκες στις κληρώσεις.