Η χθεσινή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας περιελάμβανε τελικά κλήρωση του πρωταθλήματος, αν και αρχικά όλα έδειχναν ότι η διαδικασία δεν θα προχωρούσε. Αιτία το ότι δεν υπήρχε το χαρτί από την ΕΡΤ, της χαριστικής συμφωνίας του Γιώργου Βασιλειάδη με τις επτά ΠΑΕ, ώστε να υπάρχει και επίσημη ενημέρωση με τα σχετικά έγγραφα στα μέλη του συνεταιρισμού.

Τελικά η απόφαση που ελήφθη ήταν να γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 και από τη στιγμή που το απόγευμα υπογράφτηκε και η προκήρυξη, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει (εκτός απροόπτου) στις 25 Αυγούστου.

Χρήζει πάντως ιδιαίτερης μνείας ότι ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας Αλέξης Κούγιας και ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Λίγκας και πήγαν σε συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.

Στη συνάντηση ζητήθηκαν εγγυήσεις σε ό,τι αφορά τη σεζόν 2019-2020 για το θέμα των τηλεοπτικών συμβολαίων. Τη σεζόν που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, εννέα ομάδες έχουν τηλεοπτική συμφωνία με τη NOVA και επτά με την ΕΡΤ. Οι επτά ομάδες έχουν συμβόλαιο για 2+3 χρόνια και μάλιστα με εγγυημένα λεφτά και για τη δεύτερη χρονιά, ακόμα και σε περίπτωση υποβιβασμού.

Οι άλλες εννέα ομάδες όμως που έχουν συμβόλαιο με τη NOVA, έχουν υπογράψει για έναν χρόνο και ζήτησαν εγγυήσεις σε ό,τι αφορά την αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Οτι σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί το συμβόλαιό τους με το συνδρομητικό κανάλι για τη σεζόν 2019-2020 θα πάνε και αυτές στην ΕΡΤ. Οι εγγυήσεις δόθηκαν και αυτό οδήγησε τις ομάδες στην απόφαση να υπογράψουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Σε αυτή γίνεται αναφορά στον υποβιβασμό τριών ομάδων και σε άνοδο μιας, αλλά ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λίγκα και θα προβιβαστούν από τη Football League θα αποφασιστεί από την ΕΠΟ.

Η πρεμιέρα και τα ντέρμπι

Οσον αφορά λοιπόν την κλήρωση, η πρεμιέρα έχει εντός έδρας παιχνίδια για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί εκτός έδρας. Οι Ερυθρόλευκοι θα φιλοξενήσουν την πρώτη αγωνιστική τον Λεβαδειακό, η ΑΕΚ τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο ΠΑΟΚ τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Παναθηναϊκός θα έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή αντιμετωπίζοντας την Ξάνθη.

Τα ντέρμπι του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν από την τέταρτη μέχρι τη δέκατη αγωνιστική και το πρώτο εξ αυτών είναι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα. Την πέμπτη αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο. Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ θα κοντραριστεί με τους Ερυθρόλευκους στο ΟΑΚΑ. Την έβδομη αγωνιστική ο Αρης θα παίξει με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης και την όγδοη ο Δικέφαλος του Βορρά θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό. Την ένατη αγωνιστική είναι προγραμματισμένο το ματς Παναθηναϊκού – ΑΕΚ και τη δέκατη αγωνιστική θα διεξαχθεί το ντέρμπι των Αιωνίων, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, ευχήθηκε να είναι το φετινό πρωτάθλημα το καλύτερο της επαγγελματικής κατηγορίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Εύχομαι στην πατρίδα μας το καλύτερο δυνατό, στις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα καλή επιτυχία και να φτάσουν όσο μακρύτερα μπορούν και να χαρίσουν χαρά και βαθμούς στη χώρα μας και εύχομαι το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας να είναι ένα πραγματικά όμορφο πρωτάθλημα, ανταγωνιστικό και ας ελπίσουμε όλοι μας ότι θα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα από την ίδρυση της επαγγελματικής κατηγορίας».