Η μεγάλη ώρα για την πρώτη επίσημη μάχη του Ολυμπιακού τη νέα αγωνιστική περίοδο έφτασε, καθώς οι Ερυθρόλευκοι θα φιλοξενήσουν απόψε (21.00) τη Λουκέρνη. Η ομάδα του Λιμανιού θα κοντραριστεί με τους Ελβετούς, στον πρώτο αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και οι Ερυθρόλευκοι έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Τη νίκη με «καθαρό» σκορ, ώστε να βάλουν βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αυτό άλλωστε έχει ζητήσει από τους παίκτες του και ο τεχνικός των Πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς, με τον πορτογάλο κόουτς να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο «μηδέν» στα μετόπισθεν.

Οι Ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν με τη χθεσινή προπόνηση στον Ρέντη την προετοιμασία τους για τον πολύ σημαντικό αγώνα με τη Λουκέρνη και ο 48χρονος τεχνικός εστίασε και πάλι σε ασκήσεις τακτικής. Ο Μαρτίνς μπορεί να μην έκανε χθες κάποια δοκιμή στον Ρέντη, ωστόσο έχει κατασταλάξει στην εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση για τη νέα χρονιά.

Ολα λοιπόν δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στο αποψινό παιχνίδι με τους Γιαννιώτη, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλο, Ποντένσε και Γκερέρο.

Πίεση από το πρώτο λεπτό

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τη Λουκέρνη και έχει αναμφίβολα τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια της ελβετικής ομάδας και έχει εντοπίσει τις αδυναμίες της στα μετόπισθεν. Ο κόουτς των Πειραιωτών έχει αναλύσει στους παίκτες του τα τρωτά σημεία της αμυντικής διάταξης των Ελβετών και ζητεί πίεση από το πρώτο λεπτό. Ο Ολυμπιακός καλείται να εκμεταλλευθεί τη δύναμη της έδρας του, τη δυναμική που του δίνει το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οι οπαδοί των Ερυθρολεύκων θα δώσουν και πάλι δυναμικό «παρών» για να ενισχύσουν την ομάδα τους στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς και η ατμόσφαιρα θα είναι θερμή.

Ο Μαρτίνς ζητεί λοιπόν από τους παίκτες του να έχουν ένταση από το πρώτο λεπτό, πιέζοντας την αμυντική γραμμή της Λουκέρνης, εκτιμώντας πως οι φιλοξενούμενοι θα κάνουν το λάθος. Επίσης χρήζει ιδιαίτερης μνείας η δουλειά που έγινε, ειδικά τις δύο τελευταίες μέρες, στον Ρέντη στις στατικές φάσεις. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η ομάδα του μπορεί να βρει γκολ από στατική φάση.

Πρώτη προπόνηση για Νάτχο

Σε ό,τι αφορά τον Μπίμπρας Νάτχο, το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Ερυθρολεύκων έκανε χθες την πρώτη προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα στον Ρέντη. Ο 30χρονος μέσος έμεινε πάντως εκτός αποστολής για τον αποψινό αγώνα με τη Λουκέρνη, κάτι βέβαια που ήταν αναμενόμενο, καθώς δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί έχοντας κάνει μόλις μία προπόνηση. Είναι πάντως πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί ο έμπειρος μέσος στην αποστολή για τη ρεβάνς επί ελβετικού εδάφους. Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι η τοποθέτηση που έκανε ο Μαρτίνς για τον διεθνή μέσο στη συνέντευξη Τύπου. «Είναι ένας παίκτης που θα προσθέσει ποιότητα στην ομάδα μας» επισήμανε χαρακτηριστικά ο πορτογάλος προπονητής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο Μαρτίνς υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος  να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους Ερυθρόλευκους. «Οι παίκτες μου έχουν δουλέψει πάρα πολύ και θέλουν πολύ να αγωνιστούν. Στον Ολυμπιακό δεν επιτρέπεται να ζητάς ποτέ χρόνο. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος και πρέπει να βρίσκεται στη θέση που αξίζει. Ξέρουμε τη σημασία του αγώνα με τη Λουκέρνη και των στόχων που ακολουθούν. Εμείς παρότι είμαστε μια νέα ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα, είμαστε μια ενωμένη και δυνατή ομάδα. Είμαστε πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που θα μας δημιουργήσει ο αντίπαλος». Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων: «Εχουμε δουλέψει πολύ καλά στην προετοιμασία. Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι, παίζουμε στο γήπεδό μας. Είμαστε φαβορί και δεν το κρύβουμε, αλλά ο αντίπαλος έχει παίξει κάποια παραπάνω παιχνίδια από μας. Πρέπει να προσέξουμε. Τις τελευταίες εβδομάδες ο προπονητής μάς έχει προετοιμάσει και ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να κερδίσουμε, ειδικά χωρίς να δεχθούμε γκολ».

◼ Η αποστολή του Ολυμπιακού για τον σημερινό αγώνα με τη Λουκέρνη είναι η ακόλουθη: Χουτεσιώτης, Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Τσιμίκας, Μιράντα, Βούκοβιτς, Χατζισαφί, Τοροσίδης, Σισέ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ανδρούτσος, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος, Βρουσάι, Ποντένσε, Γκερέρο, Ανσαριφάρντ.