BMW: Επεκτείνεται στην Κίνα

Με μια νέα συμφωνία που συνήψε η BMW με την Brilliance Automotive Group επεκτείνει τις εμπορικές δραστηριότητές της στην Κίνα. Με τη νέα κοινοπραξία, η βαυαρική φίρμα επιθυμεί το ηλεκτρικό μοντέλο της BMW iX 3 να λανσαριστεί και σε νέες αγορές. Επίσης, το BMW Group υπέγραψε συμφωνία με τον κινέζο κατασκευαστή Great Wall Motor για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων Mini στην Κίνα με μία κοινοπραξία 50:50. Και όλα αυτά, την ώρα που ο γερμανικός όμιλος καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων.

Hyundai: Με έκπτωση το i10

Ακόμη πιο δελεαστική είναι η τιμή του μικρού Hyundai i10, που προσφάτως ανανεώθηκε. Συγκεκριμένα, το μικρό κορεατικό μοντέλο προσφέρεται με 800 ευρώ έκπτωση σε όλες τις εκδόσεις και κοστίζει στη βασική έκδοση από 9.990 ευρώ. Η συγκεκριμένη έκδοση αφορά αυτήν με τον 1 λίτρου κινητήρα, 66 ίππων, στην έκδοση Active και με εξοπλισμό που περιλαμβάνει ESP, 6 αερόσακους και όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες.

Toyota Auris: Με όφελος έως 1.100 ευρώ

Mε όφελος 900 ευρώ προσφέρεται τον Αύγουστο από την Toyota το επιτυχημένο εμπορικά μικρομεσαίο Auris. Το συγκεκριμένο όφελος ισχύει για τις εκδόσεις με τον κινητήρα βενζίνης 1,33 λίτρων. Με 99 ίππους, η τιμή του καθορίζεται στα 15.100 ευρώ. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η έκπτωση για την έκδοση με τον 1.200άρη, τούρμπο κινητήρα των 116 ίππων, με το όφελος να είναι στα 1.200 ευρώ και να κοστίζει από 18.360 ευρώ. Οι ντίζελ εκπτώσεις έχουν όφελος 1.500 ευρώ, ενώ το υβριδικό έχει όφελος από 550 έως 1.100 ευρώ, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού.

16 νέα μοντέλα από την Kia έως το 2025

Μπαράζ μοντέλων αναμένεται από την Kia τα επόμενα χρόνια. Το πλάνο περιλαμβάνει μοντέλα ηλεκτρικά, plug-in (επαναφορτιζόμενα), έως και μοντέλα υδρογόνου. Συγκεκριμένα, το νέο πλάνο προβλέπει 16 νέα αυτοκίνητα, που θα τα δούμε να κυκλοφορούν έως το 2025. Τα περισσότερα μοντέλα αφορούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πέντε συνολικά οχήματα που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.  Επίσης, αυτή την περίοδο η φίρμα ετοιμάζει ένα νέο υβριδικό σύστημα, που θα συνδυάζεται με ντίζελ κινητήρα, και θα τον δούμε για πρώτη φορά κάτω από το καπό του Kia Sportage.