Αυτή δεν είναι απλώς μια Dream Team: δεν είναι διότι (η Εθνική Σερβίας στο γουότερ πόλο) έχει ξεπεράσει τα όρια του ονείρου και τείνει να υπερβεί και εκείνα της φαντασίωσης, οπότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

Τα ξανασήκωσαν και οι ίδιοι αυτά τα χέρια τους πολύ ψηλά το περασμένο Σάββατο στον ουρανό της Βαρκελώνης, που τον τρύπησαν και εκτόξευσαν τον μύθο τους σε δυσθεώρητες στρατόσφαιρες!

Κάποτε ο κόσμος εκστασιαζόταν μπροστά στους Ούγγρους, αλλά πλέον υποκλίνεται και νιώθει δέος ενώπιον των Σέρβων, οι οποίοι έχουν πλάσει έναν απαράμιλλο μύθο, που φέρει τη σφραγίδα του Ντέγιαν Σάβιτς.

Οταν το 2012 ο Ντέγιαν Ουντόβισιτς αποχώρησε από τον πάγκο, ο «εγκέφαλος» ως παίκτης και ρέκορντμαν συμμετοχών (444) στα χρονικά των «δελφινιών» ήξερε ότι ήταν καταδικασμένος να θριαμβεύσει!

Το αποτέλεσμα; Ονειρώδες! Αδιανόητο! Ασύλληπτο! Μοναδικό, πρωτοφανές και ανεπανάληπτο! Σε αυτή την εξαετία, υπό την καθοδήγηση του Σάβιτς, οι Σέρβοι έχουν παίξει σε 15 μεγάλες διοργανώσεις εκ των οποίων αστόχησαν μονάχα σε τρεις!

Εφαγαν την κρυάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013 στη Βαρκελώνη (7η θέση), βγήκαν τρίτοι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 στη Βουδαπέστη (μετά την ήττα τους στον ημιτελικό από την Κροατία με 12-11) και τέταρτοι στο εφετινό νεοπαγές Europa Cup στη Ριέκα, ίσως γιατί έπρεπε να επιβεβαιώσουν την άποψη του Σαλβαδόρ Νταλί, ότι η τελειότητα αποτελεί μια άπιαστη ουτοπία!

Κατά τα άλλα, από το 2013 και εντεύθεν η ακαταμάχητη ταξιαρχία του Σάβιτς θριάμβευσε σε ένα Ολυμπιακό Τουρνουά, σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, σε τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2014, 2016, 2018, χώρια εκείνο του 2012), σε πέντε World League, σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και σε ένα Μεσογειακό Τουρνουά!

Αμ το άλλο; Από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2016 οι λεγάμενοι κατέκτησαν τέσσερα χρυσά μετάλλια σε ισάριθμες διοργανώσεις του υδατοσφαιρικού Grand Slam και το… τερμάτισαν!