- Το Κίεβο δέχτηκε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές με χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της ουκρανικής πρωτεύουσας Τιμούρ Τκατσένκο.
- Υπάρχει προειδοποίηση για ενδεχόμενα πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους στην πρωτεύουσα, όπως σημειώνεται στην ανάρτηση του Τκατσένκο στην πλατφόρμα Telegram.
- Ο δήμαρχος Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ανακοίνωσε ότι κτίρια σε δύο συνοικίες της πόλης έχουν πληγεί από τις επιδρομές.
Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις εναντίον της Ουκρανίας, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, εξαιτίας των οποίων τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 15 τραυματίστηκαν σε Κίεβο και Χάρκοβο.
Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της ουκρανικής πρωτεύουσας, ο Τιμούρ Τκατσένκο, ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram πως «το Κίεβο δέχεται επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV)», προειδοποιώντας παράλληλα για ενδεχόμενα πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους. Σε νεότερη ενημέρωση, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, έκανε λόγο για έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες εξαιτίας των ρωσικών πληγμάτων.
Στο Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας, ο δήμαρχος Ιχόρ Τέρεχοφ ανέφερε πως η πόλη του δέχθηκε κύμα επιδρομών από ιρανικής κατασκευής drones Shahed που έπληξαν σπίτια και δομές υγείας, με απολογισμό τουλάχιστον 11 τραυματίες.
Οι νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές εξαπολύθηκαν καθώς αντιπροσωπείες από την Ουκρανία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ βρίσκονται στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για συνομιλίες με στόχο την αναζήτηση διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό του πολέμου που μαίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το ακανθώδες εδαφικό ζήτημα παραμένει το κύριο σημείο διαμάχης στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να συνεχιστούν σήμερα.
Το Κίεβο δέχεται εντεινόμενες πιέσεις από τις ΗΠΑ να καταλήξει σε ειρηνευτική συμφωνία. Η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να της παραχωρήσει ολόκληρη τη βιομηχανική περιοχή του Ντονμπάς για να τερματιστεί η σύγκρουση.
Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται υπό αντίξοες συνθήκες για την Ουκρανία, το ενεργειακό δίκτυο της οποίας έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές εξαιτίας των ρωσικών επιθέσεων, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και θέρμανσης σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου. Στα μέτωπα των μαχών, οι ρώσοι εισβολείς συνεχίζουν την προέλασή τους και ελέγχουν ένα σημαντικό τμήμα της ουκρανικής επικράτειας, ενώ το Κίεβο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη της Δύσης.
- Σέρρες: «Του είπε “σήμερα θα σε δέσω πιο σφιχτά”» – Τι κατήγγειλε η μητέρα του 13χρονου για την καθηγήτρια που τον φίμωσε
- Λεωφόρος Σχιστού: 27χρονος έτρεχε 177 χλμ/ώρα – Η στιγμή που τον «έπιασαν» οι αστυνομικοί»
- Έλενα Ακρίτα: «Έχω κάνει έκτρωση – Συχνά αναρωτιέται ποια θα ήταν η ζωή του παιδιού που δεν γεννήθηκε»






