Μετρώντας λίγες μόλις ημέρες στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύμα τη σύζυγό του, ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας είχε και το πρώτο του επεισόδιο εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τον προαυλισμό των κρατουμένων, ένας από αυτούς πλησίασε τον ποινικολόγο και του επιτέθηκε λεκτικά.

«Οι αρσενικοί δεν συμπεριφέρονται έτσι» φέρεται να του φώναξε, ενώ συμπλήρωσε ότι ο κ. Λύτρας δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στον Κορυδαλλό και ότι θα έπρεπε να έχει προφυλακιστεί στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο γνωστός δικηγόρος δεν αντέδρασε στα όσα του είπε ο συγκρατούμενός του και κατευθύνθηκε άμεσα προς το κελί του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Λύτρας πέρασε την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Έχει ζητήσει μεταφορά, ετοιμάζει αίτηση αποφυλάκισης

Λίγες ώρες μετά την προφυλάκισή του, ο Απόστολος Λύτρας είχε ζητήσει μέσω των δικηγόρων του να μεταφερθεί σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα, καθώς όπως υποστήριζε υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική του ακεραιότητα, λόγω των υποθέσεων που είχε αναλάβει στο παρελθόν.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το αίτημα για μεταγωγή σε άλλη φυλακή θα εξεταστεί, με πιθανότερο προορισμό τις φυλακές Τρίπολης.

Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι του Απόστολου Λύτρα συγκεντρώνουν τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να καταθέσουν αίτηση αποφυλάκισης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λύτρας έχει δεχθεί ήδη το πρώτο επισκεπτήριο από την πρώην σύζυγό του και τις κόρες τους.