Με κριτική διάθεση αλλά και μηνύματα ενότητας εμφανίστηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει από κοινού με την Κοινοβουλευτική Ομάδα ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών ξεκίνησε την παρέμβασή λέγοντας πως στόχος είναι «να δημιουργήσουμε έναν πόλο προοδευτικό, μοναδικό και ενιαίο, που θα νικήσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές» κρίνοντας πως «δεν θα πετύχουμε τον στόχο κατηγορώντας ο ένας τον άλλον, για το αν πάλεψε ή όχι στις ευρωεκλογές».

Με δεδομένη την εκλογική αποτυχία του ΠΑΣΟΚ στην Αττική ο Παύλος Γερουλάνος  έκανε ένα δηκτικό σχόλιο λέγοντας πως «δεν θα τον πετύχουμε ελπίζοντας ότι μια μέρα θα αποσχιστεί η Αττική από την Ελλάδα».

Η κριτική συνεχίστηκε με την επισήμανση πως «δεν θα τον πετύχουμε περιμένοντας» και την παραδοχή πως «καρπωνόμαστε μονάχα το 4% από την πτώση των άλλων».

Το μήνυμα του Παύλου Γερουλάνου στη συνέχεια είχε πολλούς αποδέκτες και την ηγεσία του κόμματος. «Αν θέλουμε να γίνουμε κυβέρνηση, και μάλιστα κυβέρνηση με γερά θεμέλια στις επόμενες εκλογές, πρέπει να τ’ αλλάξουμε όλα», είπε, αναλύοντας τις προτάσεις του.

Αναβάθμιση της ηγετικής ομάδας και «κάλπη αναγέννησης»

Μεταξύ άλλων πρότεινε «να αναβαθμίσουμε την ηγετική μας ομάδα» και εξήγησε: «Δηλαδή, την ομάδα που θα πείσει ότι μπορούμε να κάνουμε πράξη αυτά που υποσχόμαστε» γιατί «αυτοί βγαίνουν στην κοινωνία, φέρνουν ιδέες, ανοίγουν συζητήσεις, δημιουργούν εντάσεις σε θέματα που η κυβέρνηση δεν θέλει να συζητήσει».

Αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά», ανέφερε.

«Όλα αυτά απορρέουν από ένα κέντρο. Μια πηγή ενέργειας που διατρέχει όλο το σύστημα. Που στέλνει σήμα, δίνει κατεύθυνση, ανοίγει δρόμους. Βάζει το όραμα και εμείς δουλεύουμε θέσεις και προτάσεις. Ένα κέντρο που διατάσσει δυνάμεις για μάχη, που βάζει τους καλύτερους μαχητές μπροστά και προστατεύει τους πιο αδύναμους.

Που θέτει κανόνες για τη λειτουργία όλων μας στη μάχη. Που εμπνέει, σε όλους, ότι μπορούν να ακουμπήσουν πάνω του, για να πάμε μπροστά. Που δίνει το παράδειγμα και αναλαμβάνει πρώτο την ευθύνη. Ένα κέντρο, που βγαίνει μπροστά και δεν φοβάται.

Αυτό το κέντρο, αυτή την ηγεσία πρέπει να την αποκτήσουμε» υποστήριξε με τα «καμπανάκια» να ηχούν δυνατά αφού φέρεται να πρόσθεσε πως «αυτό προϋποθέτει κάλπη αναγέννησης. Όσο νωρίτερα και με συμμετοχή, τόσο καλύτερα».

Έκλεισε με θετικό πρόσημο λέγοντας «μπορούμε να το κάνουμε» και «ευτυχώς οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του, δεν έχουν κουραστεί να δίνουν μάχες.