Ανοιχτή είναι η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη έγινε αποδέκτης σφοδρής κριτικής για το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου αλλά και για τα λεγόμενα του περί διαγραφών, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε.

Στη κοινή συνεδρίαση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε για πύρρειες νίκες που δεν διασφάλισαν το άλμα προς τα εμπρός. Το ιστορικό στέλεχος του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνοντας την ανάγκη για επανεκκίνηση με άλλους όρους λειτουργίας με ταυτόχρονη ανασύσταση της Δημοκρατικής Παράταξης.

«Αν μπορείς να εγγυηθείς τη λειτουργία του κόμματος…»

Στην κριτική του, ο Κώστας Σκανδαλίδης, φέρεται να επισήμανε πως δεν γεννήσαμε ελπίδα και δεν αναδείξαμε κυβερνητική ομάδα ενώ εμφανίστηκε απογοητευμένος από την πρόσφατη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ, κατηγορώντας τον ευθέως για τα περί διαγραφών.

Το πολύπειρο στέλεχος του δημοκρατικής παράταξης, απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη, φέρεται να του είπε πως «αν μπορείς να εγγυηθείς τη λειτουργία του κόμματος και το σχέδιο της μεγάλης παράταξης καλώς, αν δεν μπορείς να πάμε σε άλλες διαδικασίες».

Παραμένει στο τραπέζι το αίτημα για προσφυγή στη βάση

«Ζεστό» το αίτημα για εκλογή προέδρου κράτησε ο πρώην Γραμματέας του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη, Μανώλης Χριστοδουλάκης, κρίνοντας αναγκαία «την πολιτική επανεκκίνηση της παράταξης» και ζητώντας τη «συντεταγμένη διαδικασία εκλογής προέδρου το φθινόπωρο».