Ανατριχίλα προκαλούν οι διάλογοι που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μεταξύ ενός επιχειρηματία στην Κρήτη και του Παλαιστίνιου υπαλλήλου του, τον οποίο προσέλαβε για να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του Ισραηλινού συνεταίρου του και της 39χρονης εν διαστάσει συζύγου του και μητέρας των παιδιών του.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο θανάτου, η εκτέλεση του οποίου απετράπη την τελευταία στιγμή, ο 24χρονος Παλαιστίνιος θα σκότωνε τα θύματά του και στη συνέχεια θα τους περιέλουζε με οξύ για να τους εξαφανίσει βάζοντάς τους σε ένα λάκκο που είχε ήδη σκάψει και θα τους τσιμέντωνε, ενώ ο 41χρονος επιχειρηματίας και ηθικός αυτουργός είχε φροντίσει ήδη για το άλλοθί του.

Στην ηχογραφημένη συνομιλία που είχε καταγράψει ο 24χρονος, οι διάλογοι σοκάρουν:

  • Πόσες σφαίρες θέλεις στον καθένα; Έξι έχω βάλει μέσα.
  • «Δε με νοιάζει, κάνε ό,τι θες»
  • Παλαιστίνιος: «Ποιος θέλει να είναι πρώτος;»
  • 41χρονος: «Πρώτα ο Ισραηλινός».

Σήμερα, Παρασκευή, η 39χρονη σύζυγος και ο ισραηλινός επενδυτής θα καταθέσουν στην αρμόδια ανακριτική Αρχή, στο Ρέθυμνο, ενώ το ηχητικό ντοκουμέντο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ποινική έκβαση της υπόθεσης.

Ως προς τους τρεις κατηγορούμενους, τον 41χρονο καθώς και τον κουμπάρο του και έναν φίλο του που φέρονται να είχαν συμπράξει από κοινού στο σχέδιο δολοφονίας, θα απολογηθούν τη Δευτέρα οπότε και θα επιχειρήσουν να αντικρούσουν τα όσα καταγγέλλονται εις βάρος τους.

Προσποιήθηκε ότι συναινεί για να μην τον σκοτώσουν

Όπως αναφέρει το Cretalive.gr, ο νεαρός άνδρας έμελλε να παίξει κομβικό ρόλο στην όλη υπόθεση, καθώς ήταν βέβαιος ότι θα είναι το τρίτο πτώμα της υπόθεσης αφού ήταν πλέον σε γνώση του όλο το σχέδιο που είχαν καταστρώσει οι κατηγορούμενοι.

Φοβόταν ότι δεν θα τον άφηναν ζωντανό, όπως ο ίδιος εκτιμά, δεδομένου ότι του ζήτησαν να αγοράσει μεγαλύτερη ποσότητα οξέος για να «διαλύσει» τα πτώματα πριν σκάψουν τους λάκκους, τα θάψουν και τα τσιμεντώσουν.

Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν βάλει σκοπό να βγάλουν από τη μέση την 39χρονη, σύζυγο του 41χρονου, και τον Ισραηλινό επιχειρηματία-επενδυτή, με τον οποίο συνεργάζονταν το ζευγάρι πάνω σε ένα πρότζεκτ τουριστικού χαρακτήρα, που αφορούσε σε αγορά μεγάλης έκτασης στο νότιο Ρέθυμνο με πισίνες, μπαρ και τροχοβίλες.

Σύμφωνα με το ίδιο τοπικό μέσο, ο Ισραηλινός θα έβαζε το κεφάλαιο και τις διαδικασίες όλες θα τις «έτρεχε» το ζευγάρι, η σχέση του οποίου όμως είχε καταστεί πια προβληματική. Περιγράφονται εντάσεις, καυγάδες και διαπληκτισμοί μπροστά στα παιδιά ή σε τρίτους.

Ο Παλαιστίνιος, που διατηρούσε φιλικές και εργασιακές σχέσεις και με τους τρεις, το ανδρόγυνο και τον Ισραηλινό, προσποιήθηκε ότι συναινεί στο «συμβόλαιο θανάτου» με δέλεαρ 50.000 ευρώ που θα τον βοηθούσαν να φυγαδεύσει την οικογένεια του από τη Γάζα.

Όπως καταγγέλλει, ουσιαστικά απειλήθηκε ευθέως με ένα καλάσνικοφ να τον πιέζει στο πίσω μέρος της κεφαλής του. Στην πραγματικότητα, όμως, εκείνος «ροκάνιζε» χρόνο για να ειδοποιήσει την 39χρονη και τον Ισραηλινό, ενώ το πιο «καυτό» στοιχείο όλων είναι το καταγεγραμμένο περιεχόμενο των συνομιλιών το οποίο και θα αξιολογηθεί αρμοδίως από τις δικαστικές Αρχές.