Χαλάζι σε μέγεθος… καρυδιού έπεσε στον Έβρο, ένα 24ωρο μετά τον καύσωνα που έπληξε την περιοχή – όπως και όλη τη χώρα – την Πέμπτη.

Οι καταιγίδες που ξέσπασαν μετά τον καύσωνα συνοδεύονταν από χαλάζι, το οποίο σε κάποια χωριά κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς τις καλλιέργειες ηλίανθου, βαμβακιού, αλλά και όσων σιτηρών δεν είχαν προλάβει να αλωνίσουν οι αγρότες, σύμφωνα με το Evros News.

Η απόγνωση του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ορεστιάδας, Λάμπρου Κουμπρίδη, είναι χαρακτηριστική του μεγέθους της καταστροφής.

Όπως δήλωσε, μετά από μία πρόχειρη εκτίμηση, η καταστροφή έπληξε πάνω από 100.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

«Άσπρισαν» τα χωράφια από το χαλάζι

Το χαλάζι έφτασε και σε περιοχές του δήμου Διδυμοτείχου, προκαλώντας και εκεί καταστροφές στις καλλιέργειες, αλλά και σε αμπέλια, φασόλια και καλαμπόκια.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται το χαλάζι να έχει «ασπρίσει» τα χωράφια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ορεστιάδας, η χαλαζόπτωση διήρκεσε περίπου 20 λεπτά πλήττοντας, αθέριστες καλλιέργειες στα χωριά Αμπελάκια, Μικρή και Μεγάλη Δοξιπάρα, Στέρνα, Παταγή, Κέραμος, Ρύζια, Βάλτος, Βύσσα, Νεοχώρι, Σάκκος, Καστανιές, Ελαφοχώρι, Δόξα, Μεταξάδες, Αλεποχώρι, Δάφνη, Χιονάδες, Ποιμενικό, Χελιδόνα και άλλες περιοχές.