Ανακοίνωση εξέδωσε η PAL αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της στην Κάτω Κηφισιά, έπειτα από ισχυρή έκρηξη.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται το πώς και από πού εκδηλώθηκε η φωτιά, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι από αυτό το αναπάντεχο περιστατικό δεν προέκυψε κανένας τραυματισμός καθώς το κτίριο εκκενώθηκε εγκαίρως.

Παράλληλα, διευκρινίζεται πως η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου δεν έχει ανασταλεί, ενώ σημειώνεται πως με τη συνδρομή των ασφαλιστικών εταιριών, «θα αποκαταστήσουμε την πλήρη λειτουργία μας, ώστε να επανέλθουμε στην προ της ζημίας κατάσταση».

Τέλος, η επιχείρηση εκφράζει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους συνέδραμαν στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς για να σώσουν το εργοστάσιο, μεταξύ των οποίων οι εργαζόμενοι, ο Δήμος Κηφισιάς, Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία, καθώς και το ΕΚΑΒ και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Εικόνα από τη πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της PAL

Η ανακοίνωση για τη φωτιά στο εργοστάσιο

Αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής:

«Στις 12 Ιουνίου 2024 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις μας στο Βιομηχανικό Πάρκο Κάτω Κηφισιάς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση και να ενημερώσουμε για τα εξής: Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός και όλο το προσωπικό είναι καλά στην υγεία του. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο και αμέσως εκκενώθηκε το συγκεκριμένο κτίριο.

Το κτίριο ήταν κατασκευασμένο από πυράντοχα υλικά που έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο, να περιοριστεί η πυρκαγιά και να μην επεκταθεί σε γειτνιάζοντες χώρους παραγωγής καθώς και όμορες επιχειρήσεις.

Ευχαριστούμε θερμά τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τους πιλότους των ελικοπτέρων αλλά και την Ελληνική αστυνομία, τη Πολιτική Προστασία και το ΕΚΑΒ που έσπευσαν και κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό μας που έσπευσε στις εγκαταστάσεις μας ακόμη και από ρεπό και προγραμματισμένη άδεια, για να συνδράμει στην κατάσβεση.

Ευχαριστούμε επίσης, τον Δήμο Κηφισιάς για την αμέριστη συμπαράσταση και άμεση κινητοποίηση. Ευχαριστούμε τον ΔΕΔΔΗΕ για την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου δεν έχει ανασταλεί και άμεσα θα προσεγγίσουμε το 100% των δυνατοτήτων της».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη μεγάλη φωτιά