Την αποσυμφόρηση των αιθουσών και την ενίσχυση του κλιματισμού εντός αυτών ζητούν φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, μετά από περιστατικό λιποθυμικού επεισοδίου που σημειώθηκε σήμερα στη διάρκεια εξέτασης του μαθήματος Κληρονομικού Δικαίου.

Συγκεκριμένα ένας φοιτητής έχασε πρόσκαιρα τις αισθήσεις του ενώ συνήλθε μόλις του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τι ζητούν οι φοιτητές

Μετά από αυτό το περιστατικό οι φοιτητές ζητούν την αποσυμφόρηση των αιθουσών και την ενίσχυση του κλιματισμού εντός αυτών.

Σε ψήφισμα που εξέδωσαν οι φοιτητές αναφέρουν ότι το περιστατικό «είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας κλιματισμού και εξαερισμού στα αμφιθέατρα» και «μέσα σε αυτό το πλαίσιο και σε ένα καθεστώς υπερβολικά υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες θα αυξάνουν όσο περνάνε οι ημέρες, η Κοσμητεία καλείται να προβεί σε αναδιάρθρωση των αιθουσών».

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα

Κύμα καύσωνα «σαρώνει» τη χώρα, με τα θερμόμετρα να πλησιάζουν τους 40 βαθμούς.

Οι υψηλές θερμοκρασίες οδηγούν σε κλείσιμο σχολείων στην Αθήνα με απόφαση του Δημάρχου Χάρη Δούκα, αλλά και σε άλλες πόλεις.

Την ίδια ώρα αυξάνεται ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπισή τους.

Οι πιο δύσκολες μέρες θα είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη καθώς ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο και θα φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου.