Νέες αποκαλύψεις που σοκάρουν, έρχονται στο φως για την τραγωδία στα Τέμπη. Ο ειδικός πραγματογνώμονας Κώστας Λακαφώσης, σημείωσε ότι «το κράτος δεν έχει κάνει χαρτογράφηση στον τόπο του εγκλήματος».

Μιλώντας στο MEGA, ανέφερε: «Το λάθος που έχει κάνει το κράτος είναι που δεν έχει καταγράψει, τι βρέθηκε και που, από τραυματίες και θύματα και να βγάλει ένα συμπέρασμα για το τι μπορεί να συνέβη στον καθένα από τους 57.

Ακόμα και στο αν ήταν 57 ή όχι δεν έχει απάντηση το κράτος ή κρατικός φορέας. Δεν έγινε καταγραφή στον τόπο γιατί υπήρχε μια ανεξήγητη βιασύνη για να τα «μαζέψουμε» όλα. Το δικαστήριο πρέπει κάπως να γνωρίζει που βρίσκονταν οι άνθρωποι την ώρα που σκοτώθηκαν».

«Πέντε με 6 άτομα θα μπορούσαν να είχαν επιζήσει»

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε μία εκτίμηση για κάποιους ανθρώπους όσον αφορά αυτό το κομμάτι, αλλά όχι για πολλούς, για να μην αναπτύσσονται και σκέψεις. Οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους ακαριαία ή σχεδόν ακαριαία, δεν είχαν ελπίδα επιβίωσης και δεν βασανίστηκαν – όπως θα μπορούσε κάποιος να βάλει στο μυαλό του και να φανταστεί. Υπάρχουν κάποιοι όμως – 5,6 άτομα – που θα είχαν επιζήσει αν δεν υπήρχε η φωτιά και η έκρηξη».

Στην εκπομπή προβλήθηκε ένα έγγραφο χαρτογράφησης των βαγονιών

Στο έγγραφο αυτό σύμφωνα με τον κ. Λακαφώση, «υπάρχει η εκτίμηση του πού βρισκόταν το καθένα από τα θύματα. Δεν είναι με βάση το εισιτήριο. Ο τρόπος που έγινε το παρόν πλάνο έγινε μετά από πολλές και δύσκολες συνεντεύξεις που έγιναν με τους επιζώντες. Γιατί και οι επιζώντες δεν είναι σε μία καλή και εύκολη κατάσταση για να μιλήσουν. Ήταν δύσκολο και έπρεπε να διασταυρώσουμε τα στοιχεία, τι υπάρχει από τα βίντεο που έχουν τραβήξει κάποιοι, τι θυμάται ο καθένας».