Σκυλί πίτμπουλ κατασπάραξε ένα μικρό μαλτέζ στη Θεσσαλονίκη και επιτέθηκε στην ιδιοκτήτριά του που προσπάθησε να σώσει τον μικρό της φίλο τραυματίζοντάς την στο χέρι.

Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στον Εύοσμο, στη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ η 60χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, η γυναίκα είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της όταν το πίτμπουλ πήδηξε πάνω από τον περιφραγμένο χώρο όπου βρισκόταν και τους επιτέθηκε. Στην προσπάθειά της να βοηθήσει το άτυχο ζώο, η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι όταν το πίτμπουλ την δάγκωσε.

Η Αστυνομία συνέλαβε έναν 47χρονο Βούλγαρο, ο οποίος φέρεται να ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη του πίτμπουλ, καθώς ο 41χρονος ιδιοκτήτης του ζώου έλειπε στο εξωτερικό.

Ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος και των δύο ανδρών ποινική δίωξη για θανάτωση ζώου συντροφιάς κατά συναυτουργία με παράλειψη και ενδεχόμενο δόλο, όπως επίσης και για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, με παράλειψη και ενδεχόμενο δόλο.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από όπου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.