Ένας ιερέας συνελήφθη αφού φέρεται να δάγκωσε μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της θείας κοινωνίας σε εκκλησία της κεντρικής Φλόριντα.

Αξιωματικοί του αστυνομικού τμήματος του St. Cloud στη Φλόριντα συνέλαβαν τον ιερέα – που αναγνωρίστηκε ως ο πατέρας Φιντέλ – αφού φέρεται να διαπληκτίστηκε με μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, σύμφωνα με τους τοπικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους WFTV, WKMG-TV και WDBO.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία, η αστυνομία συνέστησε να απαγγελθούν στον Φιντέλ κατηγορίες για ξυλοδαρμό.

Τι συνέβη

Το περιστατικό συνέβη στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Θωμά του Ακινάτη γύρω στη 1:20 μ.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση κατηγορίας που περιήλθε στην κατοχή του WKMG-TV.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η γυναίκα είχε παρευρεθεί στη λειτουργία για να συμμετάσχει στη θεία κοινωνία της ανιψιάς της, αλλά όταν ανέβηκε για να λάβει τον άρτο, ο ιερέας φέρεται να αρνήθηκε να της τον δώσει ισχυριζόμενος ότι δεν είχε ολοκληρώσει τα απαραίτητα βήματα για να τον πάρει.

Ωστόσο, η γυναίκα είπε στον ιερέα ότι το είχε κάνει και ότι «τώρα είναι αποδεκτή από τον Θεό». Ο ιερέας εκνευρίστηκε και προσπάθησε να της βάλει το ψωμί στο στόμα, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση που εξασφάλισε το WKMG-TV. Η γυναίκα στη συνέχεια προσπάθησε να αρπάξει άλλο ένα κομμάτι στο χέρι του, όταν εκείνος φέρεται να την άρπαξε και να της δάγκωσε το χέρι, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Τι είπαν οι δύο πλευρές

Στο υλικό από την κάμερα του σώματος της αστυνομίας που περιήλθε στην κατοχή των πρακτορείων, ο Φιντέλ είπε στην αστυνομία ότι η γυναίκα ήρθε σε μια προηγούμενη λειτουργία, αλλά δεν καταλάβαινε τη διαδικασία της θείας κοινωνίας και έτσι της είπε ποια βήματα έπρεπε να κάνει για να μπορέσει να το κάνει, αλλά εκείνη δεν τα ολοκλήρωσε.

«Δεν σε κρίνω. Σε ρωτώ: “Εξομολογήθηκες μετά τη λειτουργία;”. Αν δεν εξομολογήθηκες, δεν μπορώ να σου δώσω τη θεία κοινωνία», θυμάται να της λέει, στο βίντεο που εξασφάλισε το WFTV.

«Τη δάγκωσα. Δεν το αρνούμαι αυτό. Υπερασπιζόμουν τον εαυτό μου και το μυστήριο», φαίνεται επίσης να λέει.

Η γυναίκα κατηγόρησε τον ιερέα ότι την ξεχώρισε λόγω της σεξουαλικότητάς της και της ενδυμασίας της. «Δεν μου έδινε τον άρτο. Δεν ξέρω αν έφταιγε ο τρόπος που ήμουν ντυμένη», ακούγεται να λέει στο βίντεο.