Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 54χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε 45χρονο, που μαζί με άλλα τρία άτομα προσπάθησαν να εισβάλουν στην κτηνοτροφική του μονάδα στις Μουριές Κιλκίς. Προφυλακίστηκε ο 38χρονος, που συμμετείχε και κατηγορείται για απόπειρα ληστείας.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο ανήλικοι, οι οποίοι ήταν μαζί με τον 45χρονο που σκοτώθηκε και τον 38χρονο, αποπειράθηκαν να παραβιάσουν την πόρτα κτηνοτροφικής μονάδας.

Ο δράστης του γονικού υποστήριξε πως φοβόταν για τη ζωή του και βρισκόταν σε άμυνα. Ωστόσο οι 3 φίλοι του θύματος υποστηρίζουν πως κτηνοτρόφος είχε θωπεύσει στο παρελθόν έναν εκ των ανηλίκων και μάλιστα ζήτησε να κάνει το ίδιο στην αδελφή του.

«Από την ταραχή μου παραπάτησα και εκπυρσοκρότησε το όπλο»

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την έκβαση της υπόθεσης», είπε ο 54χρονος κτηνοτρόφος μιλώντας στο MEGA («Χαμογέλα και Πάλι»).

«Τα όσα υποστήριζα από την αρχή ήταν αλήθεια και έγιναν δεκτά από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα. Οι 4 Γεωργιανοί άρχισαν να χτυπούν την πόρτα με έναν πυροσβεστήρα και με μία σιδερένια σκάλα. Όταν έσπασαν τα τζάμια, έπεσαν θραύσματα το πρόσωπό μου και τα μάτια μου. Εκείνη τη στιγμή φοβήθηκα ότι θα μπουν μέσα και θα με σκοτώσουν. Με απειλούσαν συνεχώς με υβριστικές φράσεις. Μου φώναζαν: θα με σκοτώσουμε, δεν θα βγεις ζωντανός από εδώ μέσα, φέρε μας τα λεφτά σου. Τότε, πήρα το όπλο. Όμως, από την ταραχή μου παραπάτησα και εκπυρσοκρότησε», είπε ο 54χρονος δράστης του φονικού.

Ο δικηγόρος του 54χρονου κτηνοτρόφου, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ανέφερε:

«Αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Είναι μία πολύ τίμια και συνάμα γενναία διάταξη της κυρίας ανακρίτριας Πρωτοδικών Κιλκίς και του κυρίου εισαγγελέως Πρωτοδικών επίσης. Ο 54χρονος χάρηκε, όπως ήταν λογικό.

Του εξήγησα πως έχει η κατάσταση ούτως ή άλλως σε αυτές τις υποθέσεις και ο ίδιος φάνηκε να καταλαβαίνει ότι υπήρχαν όλες οι πιθανότητες και να παραμείνει εντός της φυλακής αλλά και να βγει εκτός όπως και έγινε. (Οι κατηγορίες για ασέλγεια) Προφανώς και καταρρίφθηκαν, εφόσον ήταν μυθεύματα. Δεν αποδεικνυόταν από κανένα έγγραφο ούτε μαρτυρία πραγματική. Ήταν ένα τέχνασμα το οποίο χρησιμοποιήσαν ούτως ώστε να δικαιολογήσουν τις αποτρόπαιες πράξεις τους και της απρόκλητης επίθεσής τους εναντίον του εντολέως μου».