Νέες απειλές κατά του Ισραήλ εκτόξευσε ο ηγέτης της φιλοιρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σήμερα Παρασκευή, μιλώντας απευθείας από την τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ιερουσαλήμ μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με «αναπάντεχα σχέδια» της οργάνωσης, με σαφείς υπαινιγμούς προς το πρόσωπο του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τι είπε

«Εμείς θα μιλήσουμε για εκπλήξεις. (Ο Νετανιάχου) θα πρέπει να περιμένει (…) εκπλήξεις εκ μέρους μας», τόνισε ο Νασράλα και επανέλαβε πως η Χεσμπολάχ έχει υπολογίσει κάθε πιθανό επιθετικό σενάριο του Ισραήλ εναντίον της.

«Θα ήθελα να πω στον Νετανιάχου (…) και την κυβέρνηση του εχθρού ότι μελετήσαμε και ζυγίσαμε όλα τα ενδεχόμενα, όλα τα σενάρια στα οποία μπορεί να καταφύγει», πρόσθεσε ο Χασάν Νασράλα.

«Σας αιφνιδιάσαμε»

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Χεσμπολάχ έκανε λόγο για «αιφνιδιασμό» την ημέρα της αιφνιδιαστικής επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, που κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τα σκληρά αντίποινα στη λωρίδα της Γάζας.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δική του «συμμετοχή» στον κύκλο αίματος που μένει ακόμη ανοικτός, αλλά μίλησε και για τους Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι επίσης βάλουν κατά των Ισραηλινών και των συμμάχων τους.

«Το Ιράκ σας αιφνιδίασε, όπως και το Ιράν, όταν βομβαρδίσατε το προξενείο του» στη Δαμασκό, είπε επίσης ο Νασράλα, μιλώντας σε μια τελετή στη μνήμη του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί που σκοτώθηκε την Κυριακή όταν συνετρίβη το ελικόπτερό του.

«Αν συνεχίσει το Ισραήλ, θα καταστραφεί»

Ο ηγέτης της οργάνωσης εξέφρασε την ελπίδα να σταματήσει ο πόλεμος, ανά πάσα στιγμή, ωστόσο ως «αστερίσκο» έθεσε την παύση των εχθροπραξιών από την πλευρά του Ισραήλ, προειδοποιώντας μάλιστα πως εάν ο Νετανιάχου είναι αποφασισμένος να συνεχίσει, αυτό θα σημάνει την καταστροφή της χώρας του.

Μακάβρια στατιστικά

Τουλάχιστον 430 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο τους τελευταίους επτά μήνες. Οι 279 ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ και τουλάχιστον 82 ήταν άμαχοι, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Από την πλευρά του Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 14 στρατιώτες και 11 πολίτες.

Τις τελευταίες ημέρες η Χεζμπολάχ εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον στρατιωτικών θέσεων στο βόρειο Ισραήλ, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη και όπλα νέου τύπου.