Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε (19:00, Novasports Prime) στον πρώτο ημιτελικό του Final Four του Βερολίνου και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για το έβδομο αστέρι του.

Οι «πράσινοι» επιστρέφουν στην κορυφαία τετράδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά από αναμονή δώδεκα ετών και ο στόχος τους είναι να φτάσουν μέχρι τον τελικό και να διεκδικήσουν το τρόπαιο απέναντι στους Τούρκους.

Ο Εργκίν Αταμάν των δύο τίτλων Euroleague, δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αφού τόσο ο Κώστας Σλούκας όσο και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ προπονούνται κανονικά από τις αρχές της εβδομάδας. Το ερώτημα πλέον είναι αν ή πόσο θα έχουν αμφότεροι επηρεαστεί από τις θλάσεις που υπέστησαν στη σειρά με τη Μακάμπι, τραυματισμούς που τους κράτησαν έκτοτε εκτός αγώνων.

Πλήρης και η Φενέρμπαχτσε

Από την άλλη, η Φενέρμπαχτσε επιστρέφει στο Final Four για πρώτη φορά μετά το 2019 στοχεύοντας στον δεύτερο τίτλο στην ιστορία της, πρώτο μετά το 2017 όταν κατέκτησε τον τίτλο στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους φτάνει στο πέμπτο Final Four ως προπονητής και μετά από τις αποτυχημένες απόπειρες να το κατακτήσει με την Ζαλγκίρις και την Μπαρτσελόνα θέλει να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής. Άλλωστε ως παίκτης έχει πάρει το τρόπαιο τέσσερις φορές, την τελευταία στο γήπεδο που γίνεται το φετινό Final 4, ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Προβλήματα δεν υπάρχουν για τη Φενέρ, καθώς και ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς έχει ξεπεράσει προ πολλού το διάστρεμμα που είχε υποστεί στα playoffs απέναντι στην Μονακό.